Hasselagränd 18

Vällingbyhöjden, Stockholm Se på karta

6 975 000 kr

Bostadstyp
Kedjehus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
148 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
333 m²
Byggår
1959
Driftkostnad
38 800 kr/år
Antal besök
5 862
Dagar på Hemnet
10

Lugn idyll på Vällingbyhöjden! Med troligen ett av de bästa lägena i området, vid vändplan på lugna men ändå centrumnära Hasselagränd, hittar ni detta utbyggda kedjehus som passar den stora familjen. Den lek- och barnvänliga gatan består av charmiga engelskinspirerade kedjehusen som slingrar sig på vardera sidan av gatan och änder upp till områdets naturliga skogsglänta. Via denna skogsglänta nås Vällingby Centrum på endast ca 6 min gång.

Det vackra kulturklassificerade tegelhuset erbjuder en spännande arkitektur med bl a en karaktäristisk trappa som binder ihop våningsplanen och en tidsenlig utbyggnation som gjordes på 60-talet, i samband med att huset skulle användas till representation, samt en utbyggd takkupa. Huset skiljer sig därmed från övriga hus på gatan och ni har tillgång till ytor om totalt 193 kvm samt ett garage om 16 kvm. En halv trappa upp välkomnas ni till ett ljust och trivsamt vardagsrum med bra ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet som vetter mot den soliga och södervända entréträdgården samt även från fönsterpartiet som finns vid utbyggda matrummet. I det generösa vardagsrummet finns plats för såväl en soffhörna samt matsalsmöbler eller varför inte en lugn biblioteksdel? Centralt i vardagsrummet finns en öppen spis med insats där hela familjen kan samlas. En fönstervägg med stor öppning (de glasade fönsterdörrarna finns kvar för den som önskar återställa) visar väg in till 60-talets representationsrum, nämligen det generösa matrummet, även här med ett unikt ljusinsläpp tack vare fönsterpartiet som sträcker sig längs hela rummets bredd samt även ett gavelfönster. Ett praktiskt arbetskök finns i anslutning till matrummet. Utöver detta hittar ni även två sovrum samt en helkaklad gästtoalett på detta våningsplan. En trappa upp finns tre sovrum samlade samt ett renoverat och helkaklat badrum med både badkar och en separat duschhörna. I källaren finns husets allrum med öppningsbara fönster, bastu med intilliggande dusch, en praktisk tvättstuga samt bonusytor i form av en ”naturlig” matkällare i del av krypgrunden, förråd samt en möblerbar hall. Huset är i gott skick där stora renoveringar är utförda, såsom yttertak och nya underhållsfria fönster. Genomgående i huset finns det gott om förvaring i inbyggda garderober, förråd samt även en mycket praktisk matkällare med berg i dagen. Garage invid huskroppen samt asfalterad biluppställningsplats framför garage.

Uppvuxen trädgård på såväl fram- som baksida. På entrésidan, i söderläge, finns en stor stenlagd uteplats där ni ostörd kan njuta av en lugn stund i solen, här finns även plana lekvänliga ytor och fina rabatter med frodig växtlighet. På trädgårdsidan, i västerläge, finns ett stort trädäck som sträcker sig ut som en landgång i trädgården. Trädgården är mycket lättskött då stora delar består av orörd naturtomt men här finns även plana gräsytor, odlingslådor och uppvuxna tallar/buskar.

Huset är beläget i ett mycket trivsamt och attraktivt område med behagligt avstånd (ca 6 min gångväg) till Vällingby Centrum med all tänkbar service av bl.a. restauranger, biograf och tunnelbana. Närhet till skolor och förskola. För den aktive finns Nälstaängen, tennisbana, en motionsslinga samt ett utegym precis invid knuten. Även Grimsta Naturreservat finns på gångavstånd där det bl.a. erbjuds motionsspår och bad vid Mälaren.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Vällingby

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
 • 17
  jan
  Imorgon kl. 12:30–17:30
  Endast bokad visning á 15 min, max 2 sällskap á 2 personer - anmäl dig via "Boka tid för visning" eller ring för privatvisning
 • 18
  jan
  Mån 18 jan
  Endast bokad visning á 15 min, max 2 sällskap á 2 personer - anmäl dig via "Boka tid för visning" eller ring för privatvisning
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.