Rosenlund Romfartuna

Romfartuna, Västerås kommun Se på karta

1 500 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
3 363 m²
Driftkostnad
2 000 kr/år

En högt belägen naturtomt i västerläge är till salu i Romfartuna. Tomten består av 1/3 ängsmark och 2/3 berg (Karlberg) beväxt bl.a. med 100-åriga tallar och ekar. Läget är lantligt, rofyllt och barnvänligt men ändå nära Västerås centrum som ligger ca 15 min bort med bil och ca 35 min med cykel.

För den naturintresserade finns rika möjligheter att på nära håll följa skogens och det öppna landskapets årstidsväxlingar då tomten åt öster delvis omges av Hemfallets naturreservat. Cirka 1,5 km västerut hittar man Frövisjön som restaurerats och i nordost finns den nyanlagda våtmarken Frösvi och Myrby ängar, som resulterat i ett rikt fågelliv välbesökt av ornitologer. På gångavstånd finns Julpa stall med 28 boxplatser, ridhus, belyst ridbana och bilfria ridvägar.

För närvarande består "byn" av nio bebodda fastigheter av varierande ålder från 1700-tal till 2020-tal. I "byn" finns en vägförening för underhåll av vägen inklusive snöröjning. Kostnad för vägunderhåll är ca 1000-2000 kr/år. Det går väg fram till tomtgränsen. I byn bor det flera barnfamiljer. Förskola och skola finns vid Romfartuna kyrka ca 5 km bort. Till Skultuna är det ca 7 km och till Hökåsen ca 8 km. Skolskjuts finns vid landsvägen (400 m).

Tomten säljs direkt av ägarna och du väljer själv husleverantör.

Välkommen på visning. Åk från Västerås, E18, ta väg 56 mot Sala ca 8 km. Vid Ansta sväng vänster skyltat Skultuna
11. Följ vägen ca 4 km. Sväng vänster vid gul skylt Rosenlund.

Läs mer hos mäklaren
Hemverket AB

Kontakta mäklaren

Christian Johansson

Hemverket AB
Mäklare Christian Johansson, Hemverket AB
077-081 00 38