Torsgatan 5

Centrala Norrtälje, Norrtälje kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
882 m²

Med bästa läget i centrala Norrtälje bjuds nu fastigheten Norrtälje Niord 8 ut till försäljning. Fastigheten har ett lagakraftvunnet bygglov om 16 lägenheter.

Fastigheten är belägen i området Mosebacke på adressen Torsgatan 5, endast 1,5 min promenad till busstorget. Från busstorget går pendlarbuss 676 till tekniska högskolan samt 676X till Danderyds sjukhus med ca 4-6 minuters mellanrum i rusningstid. Strax söder om busstorget ligger Norrtälje centrum med sin pittoreska stadskärna där man hittar all nödvändig service. Centrum mynnar ut i Norrtälje hamn med dess strandpromenad och omfamnande bebyggelse.

Tomten har en yta av 882 m2. Plan uppvuxen villatomt i ett trevligt bostadsområde. Bebyggelsen är blandad och innehåller både villor och flerbostadshus.

Detaljplan:
För fastigheten Niord 8 gäller stadsplan 0188/B31 från 1948. I planen framgår att den aktuella fastigheten är avsedd för bostadsändamål och får bebyggas med fristående hus i två våningar samt med inredd vind. Byggnadshöjden får inte överstiga 7,6 meter och takets lutning får vara högst 30 grader. På fastigheten finns prickmark som inte får bebyggas. Två tredjedelar av fastigheten ska lämnas obebyggd. För Niord 8 innebär det att en byggnadsarea om 294 kvm får bebyggas.

Lägenheterna i det beviljade bygglovet har följande storleksfördelning:

1 rok: 8 st
2 rok: 6 st
3 rok: 1 st
4 rok: 1 st

Total BOA 670,2 m2, BTA 1074. Det är räknat på 400 mm ytterväggar. Beroende på projektering och konstruktionslösning som tillämpas vid produktion av hus kan del slutgiltiga arean variera något. Byggstart kan påbörjas efter erhållet starbesked. Nuvarande ägare har ej sökt startbesked.

Tillsammans med arkitekten har nuvarande ägare arbetat fram ett förbättrat förslag av två anledningar:

1. Hänsyn till efterspelen av pandemin där efterfrågan på små lägenheter minskat. I förlängningen också positiv påverkan på byggkostnaden med färre enheter.

2. Öka antalet försäljningsbar/uthyrningsbar yta (BOA) och försöka minska bruttoarea (BTA). Enligt det uppdaterade förslaget erhålls 704,69kvm BOA och om man inte behöver nyttja de streckade delarna i källaren till teknik 1033,22kvm BTA. Det ger ett BOA/BTA om 0,68

Förslaget har vänts med bygglovshandläggaren med positivt gensvar, det åligger dock köparen att få ev. ändringar av bygglovet godkänt samt att erhålla starbesked.
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare med ert intresse.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Österåker

Kontakta mäklaren

Pege Abrahamsson

HusmanHagberg Österåker
Mäklare Pege Abrahamsson, HusmanHagberg Österåker
0703068460