Vålenvägen

Fjällnäs - Funäsdalen, Härjedalen Karta & restider

1 475 000 kr
Tomticon_tomt_inactive

EN KVAR! Nu släpps ytterligare 2 byggklara tomter i attraktiva Fjällnäs!
De ligger allra högst upp på fjällsluttningen med kalfjället som granne och med byggrätt om 200 m². Detta är förmodligen några av Sveriges högst belägna tomter med sina dryga 900 meter över havet. Lägg till ett av områdets absolut bästa lägen precis vid skidspåren och med vacker utsikt mot Rutfjället och den ståtliga Storvigeln inne på norska sidan – så har ni en bra grund för det optimala fjällboendet! Unika är de också med tanke på att utbudet av tomter med detta fjällnära läge är väldigt begränsat i såväl Härjedalen som resten av Sveriges fjällkedja.

Tre stiliga hus finns redan på plats i området och minst lika många byggstarter lär ske till sommaren.

Anslutningspunkter för el, fiber samt vatten och avlopp finns på plats och grundanslutningsavgiften för VA och el är redan betald! Det är således fullt möjligt att omgående ansöka om bygglov och kanske till och med ha huset klart tills dess att vintersäsongen startar. Tomterna nås sommartid med bil och vintertid med skoter. Vinterparkering finns nere vid riksväg 84.

När huset väl är klart är det dags att njuta av lugnet, tystnaden och utsikten! Och när andan sedan faller på finns mängder av utomhusaktiviteter: Nordic Ski-skidspåren, 30 mil preparerade skidspår, passerar precis i närheten och till skidbackarna i Tänndalens Alpinområde är det endast 5 km. Anslutningsled till 60 mil skoterleder finns också liksom fina fiskevatten, obegränsat med vandringsleder, 45 mil cykelleder och helt säkert både hjortron och kantareller.

Tomterna ligger allra högst upp i "Hallners område" där man på 1960-talet började bygga fritidshus. Idag förvaltas området inom ramen för Malmagens Nya Samfällighetsförening där närmare 160 fastigheter ingår.

Fjällnäs i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby - en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

SVENSKARNAS FAVORITFJÄLL
Glädjande nog hamnar Funäsdalen och Tänndalen, där Fjällnäs ingår, på delad första plats när svenskarna utser sina favoritfjäll i en ny unik undersökning där 2 800 resenärer har röstat fram sina bästa fjäll. Ramundberget hamnar som god tvåa – hela prispallen till Funäsfjällen med andra ord! Undersökningen, utförd av branschanalysföretaget Nordic Bench, publicerades i september 2016. Förutom all fin skidåkning, vandring och skoterleder lyfter många fram det mycket trevliga bemötandet man får i hela Funäsfjällen. Välkomna hit!

Läs mer om objektet hos mäklaren
Bostadstyp
Tomt
Tomtarea
1 549 m² tomt
Driftkostnad
150 kr/år
Räkna på lån och försäkringar

Billigare och bättre boende

Räkna på lån och försäkringar

Se vad det kostar dig per månad att bo på Vålenvägen och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 475 000 kr
Driftkostnad
150 kr/år

Statistik

1 960
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 249 dagar sedan, den 17 mars 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra liknande objekt som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips