Skottsjötorp, Gnesta

Gnesta kommun Se på karta

2 950 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
5,6 ha

Nu finns ett unikt tillfälle att förvärva denna fantastiskt fina fastighet på nästan 6 hektar med ca15 minuters bilresa från Gnesta. Har du en dröm om en egen hästgård eller med andra djur så är det nu möjligheten finns.

Den nyanlagda vägen in till fastigheten är placerad på den gamla järnvägsbanken som de förr i tiden använde för att frakta timmer på från Båven till sjön Likstammen. Vägen är placerad i en vacker omgivning och leder ända fram till husets tänkta placering.

Placeringen av huset har ett mycket högt och trevligt läge med fin utsikt över ängsmark och hagar. Markförhållanden är bästa möjliga för att få en enkel och smidig grundläggning.

Fastigheten består av både skog och betesmark med en uppskattad fördelning av hälften skog och hälften öppen mark. Önskar man få mera sol morgon och kväll kan man enkelt ta ner en del träd i öster och väster.

Marken är kuperad och på ett enkelt sätt kan trevliga skogshagar ordnas för hästar och andra betesdjur för att de skall få skydd från sol och vind.

Bygglov finns idag för ett 1½-plans Ladhus på ca160kvm med öppet ända upp till nock både i vardagsrum och vid matplats.

Här finns möjlighet till ett liv på landet, med helt ostört läge och ändå med goda pendlingsmöjligheter till såväl Stockholm som till Nyköping.
Fastigheten ligger i en del av Sörmland med mycket vilt som dovhjort, kronhjort mm och med närhet till Jägarförbundet på Öster Malma, länk: https://www.ostermalma.se/
Den historiska Eriksgatan finns i närheten av fastigheten, se länk: https://sagolikasormland.se/leder/eriksgatan/eriksgatan.4.1a05d573165dfe6a9c1ea6df.html

El-anslutning fram till tomtgräns ingår.
Vatten och avlopp bekostas av köparen.
Fastigheten är taxerad som en lantbruksenhet.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mera information och visning.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Gnesta/Trosa

Kontakta mäklaren

Anna-Karin Wennerholm

HusmanHagberg Gnesta/Trosa
Mäklare Anna-Karin  Wennerholm, HusmanHagberg Gnesta/Trosa
0708-110875