Harstena 1:45

Gryt, Valdemarsvik Se på karta

1 400 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 646 m²
Driftkostnad
2 500 kr/år
Antal besök
4 770
Dagar på Hemnet
22

Nu finns en unik möjlighet att köpa en av de sista obebyggda tomterna på Harstena, som är en av de mest populära öarna i Östergötlands ytterskärgård.

Harstena har en storslagen natur och är något av en idyll med sina små röda stugor kring Båtsviken. På ön finns många olika saker att göra, förutom att bada och fiska kan man besöka det lilla muséet som visar hur livet i skärgården var innan dagens moderna tider. Det finns också ett rökeri där man kan köpa rökt fisk som just fiskats runt udden. Öns bageri ligger i byn och har nybakade frallor och bullar hela sommaren.

Enligt detaljplan får man bygga 80 kvm om ett plan på tomten samt en komplementbyggnad om 20 kvm. Då tomten är belägen så pass högt upp är det endast ytterkant av tomten som påverkas av strandskyddet. Observera dock att den här tomten, liksom många andra tomter innehåller prickad mark som inte får bebyggas. Som ägare av denna tomten följer 1/108 del av samfälligheten, som ger dig som ägare många fördelar, det ger dig möjligheten att bygga en brygga för din båt. Samfälligheten har ingen skyldighet att ta fram bryggplatser, men om man har hittat en lämplig sådan vänder man sig till styrelsen och ansöker. Som en del av samfälligheten får du också rätt till jakt och fiske på Harstena. Vatten och avlopp är en del av föreningens anläggning och är framdraget vid tomtgräns. El finns framdraget till tomten.

Önskar man att besöka tomten tar man sig enklast till Harstena med hjälp av Östgötatrafiken.

Välkommen till Harstena & välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Norrköping
Guldhemmnet logga

Finalist

Årets mäklarkontor

Guldhemmet 2019