Forsa Strand

Katrineholm Se på karta

550 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt

Området, Forsa Strand, ligger 10 km sydväst om Katrineholm i anslutning till den tidigare bruksorten Forsa Bruk. Forsa är en vacker och aktiv kulturbygd som består av ett 80-tal fastigheter, en blandning av mindre fritidshus och permanentboende. Forsa Strand är ett kuperat området som ligger högt med utsikt över Tislångens vattensystem. Tislången är rik på abborre och gädda samt signalkräftor. Tislången har förbindelse med den större sjön Tisnaren, där även gös förekommer. Fiskekort krävs för fiske i Tisnaren och även i Tislången utanför områdets vatten.

Forsa Strands huvudfastighet består av 8 ha mark och 2,7 ha av Tislångens vatten. Området styckades av från Mörkhulta gård för tio år sedan. 2013 styckades tre fastigheter av inom huvudfastigheten och är nu bebyggda med permanentboende.

Ytterligare fem fastigheter har nu bildats. Vägar och vatten och avloppsanläggningar är anlagda för åtta fastigheter och framdraget till varje tomtgräns tillsammans med el och bredband. Fyra ha av området är avsatt för vägar, promenadstigar och ett rekreationsområde. En del av detta utgörs av en park med ädellövsplantering, rhododendron och en näckrosdamm. Tillhörande är vatten på 2,7 ha som får användas av fastighetsägarna för båtliv och fiske. Försäljning av fastigheterna börjar under hösten, se nedan. En samfällighetsförening kommer att bildas för skötseln och nyttjandet av hela området.

Läs mer om varje tomt på mäklarens hemsida! Där finns även ett utgångspris för varje tomt och dessa ligger mellan 750.000 - 1.100.000 kr.

Ytterligare fyra fastigheter kommer att säljas i ett senare skede, preliminärt 2022

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm