Cypressvägen 10

LÄNGHEM, Tranemo Se på karta

88 268 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
912 m²

Tranemo kommun säljer nu bland annat fastigheten Ingestorp 3:139 med en tomtarea på 912 m². Fastigheten säljs för utgångspriset 88 268 kr eller högstbjudande, inklusive plankostnad.

Utöver köpesumman för tomten tillkommer anslutningsavgifter för vatten och avlopp på cirka 118 648 kr, se bifogad fil för anslutningsavgifter under dokument. Observera att fastigheten säljs exklusive anslutningsavgifter. Det finns möjlighet att ansluta fastigheten till fibernät och i det fall betalas anslutningsavgiften av köparen.

Vid köp av tomt kommer följande villkor finnas med i köpekontraktet: Köparen ska inom 6 månader från undertecknandet av köpekontraktet erhållit beviljat bygglov. Köparen ska inom 18 månader från undertecknandet av köpekontrakt ha påbörjat byggnadsarbetet. Med påbörjande av byggnadsarbete avses att bostadshusets klimatskal ska vara färdigställt, vilket innefattar färdigställandet av källare/torpargrund/bottenplatta, ytterväggar, tak och fönster samt dörrar. I samband med köpekontraktet erläggs en handpenning om 15% eller minimum 15 000 kr. Resterande del av köpesumman erläggs när byggnadsskyldigheten är uppfylld.

Detaljplanen tillåter byggnation av ett fristående bostadshus i ett plan med möjlighet till källare samt uppförande av en gårdsbyggnad (tex garage). Huvudbyggnadens syfte ska vara av bostadsändamål och får endast inrymma en bostadslägenhet. I gårdsbyggnad får boningsrum inte inredas. Huvudbyggnad och eventuell gårdsbyggnad medger en maximal byggnadsyta om totalt 200 m². Huvudbyggnaden får vara högst 4 meter i höjd. Planbestämmelser finns att läsa och ladda ned i annonsen under "Dokument". Vid frågor gällande tolkning av planen, mejla kontaktcenter på: [email protected]

Länghem är en attraktiv tätort i Tranemo kommun belägen cirka 15 kilometer nordväst om centralorten Tranemo. Orten har ett väl fungerande serviceutbud för de cirka 1900 invånarna i samhället och utgör en viktig servicepunkt för omkringliggande landsbygd. Bostadsområdet kring Cypressvägen är ett lugnt område utan genomfartstrafik med gång-och cykelväg till bland annat mataffär, pizzeria och busskommunikation. Länghem är beläget utmed riksväg 27 vilket gör det praktiskt att pendla till större städer som Borås och Göteborg samtidigt som man bor idylliskt med skog och natur runt knuten. Ett stenkast från tomten finns idrottsanläggningen Ingsvallen med tillhörande fotbollsplaner. I anslutning till anläggningen sträcker sig också bra motionsspår. För er med barn finns både förskola och grundskola upp till årskurs 6.

Runt om Länghem finns också flera populära utflyktsmål. På Hofsnäs Herrgård kan du avnjuta en god lunch eller fika omgiven av fantastisk miljö. Herrgården ramas in av vackra naturstigar utmed bad- och fiskevänligt vatten. I närheten av Hofsnäs hittar du Torpa Stenhus som med sin unika arkitektur är en av Sveriges bäst bevarade medeltida byggnader.

Låter detta intressant? Välkommen att skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga