Parkvägen 19

Mölnlycke-Wendelsberg, Härryda kommun Se på karta

4 400 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 443 m²
Antal besök
7 075
Dagar på Hemnet
15

Nu finns möjlighet att köpa en parktomt med sjöutsikt och generösa byggregler i centrala Mölnlycke. I första linjen mot Massetjärnen har ni möjlighet att skapa ert drömboende på en nyligen avstyckad tomt om 1443 kvadratmeter. Tomten är fri från husleverantör. Enligt detaljplanen kan man uppföra ett stort hus upp till 20% av tomtens yta dvs c:a 288 kvadratmeter inklusive eventuell komplementbyggnad om maximalt 50 kvadratmeter. Vidare är maximal byggnadshöjd 5,5 meter. Tomten sluttar fint mot Massetjärnen och en sluttningsvilla eller en arkitektritad etagevilla är mest lämpad. Om man vill maximera ytan, kan man bygga ett souterränghus i två plan med upp till 576 kvadratmeter totalyta.

Tomten har, värdigt en parktomt, stora fina träd. Om man skulle vilja ta bort något av dessa krävs marklov. Sommartid har centrum av tomten sol på morgonen och förmiddagen samt från sent på eftermiddagen, medan träden ger behaglig skugga under dygnets varmaste timmar, hela tiden med utsikt mot sjön under trädkronorna. I området finns fiber för datakommunikation samt fjärrvärme (kostnadsuppskattning från leverantör finns för anslutning). På andra sidan Parkvägen håller arbetet på för fullt med att omvandla Mölnlycke Fabriker till ett nytt, industriromantiskt område med bostäder, restauranger samt en idrottsarena. Mer information om denna utveckling finns på nätet, bl.a här: https://www.wallenstam.se/molnlyckefabriker

För fullständiga regler angående byggnation hänvisas till gällande planbestämmelse, finns under dokument.

Här bor ni i ett eftertraktat område med närhet till Hulebäcksgymnasiet, strövområden med fina joggingslingor, elljusspår, bana för discgolf, skogsleksplats, flera badsjöar, Mölnlycke centrum och täta bussförbindelser till Göteborg och Mölndal. På somrarna kan familjen tillbringa dagarna på stränderna eller i vattnet och när temperaturen sjunker tillräckligt mycket kan du snöra på dig skridskorna tillsammans med barn och vänner. Mölnlycke centrum och resecentrum ligger på behagligt promenadavstånd (c:a 10 min).

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Härryda

Kontakta mäklaren

Henrik Basmanji

Bjurfors Härryda
Mäklare Henrik Basmanji, Bjurfors Härryda
0708832061