Skedemosse tomt nr 1

Skedemosse, Borgholms kommun Se på karta

485 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 648 m²

Tillfälle att förvärva en stor hörntomt i mitt på Öland i Skedemosse. Här är du fri att bygga ditt drömhus med valfri husleverantör! Dock har jag valt ut ett exempelhus där modellen heter Holmsjö från Eksjöhus, som jag tycker passar området och tomterna (se bilder). Info taget från Eksjöhus hemsida (https://www.eksjohus.se/husmodeller/holmsjo/) om husmodellen: Holmsjö är ett attraktivt 1-planshus med modernt formspråk och såväl enkla som uttrycksfulla detaljer. Framsidan pryds av ett elegant mittparti som med sin unika fönstersektion är något utöver det vanliga. På baksidan, mot trädgården till, hittar du en härlig uteplats under tak. Det praktiska köket erbjuder bra ytor för både matlagning och umgänge. I direkt anslutning finns en tvättstuga med groventré tillgänglig från gaveln. Föräldrasovrummet ligger avskilt och är utformat med stor omsorg. Där möts du av ett härligt ljusinsläpp, ingång till eget badrum och ett rymligt dressingroom. Husets övriga två sovrum är ljudmässigt åtskilda, funktionella och lättmöblerade. För mer info kontakta det lokala Eksjöhus-kontoret och säljare Bert Ohlsson i Kalmar på tel nr: 0703-120304.

Området är inte detaljplanerat. För mer information vad man får bygga, vänligen kontakta Borgholms kommun (tel: 0485-880 00). Från tomterna till Köpingsvik med utbud som badstränder, camping, matbutiker, butiker, bageri, restauranger mm är det endast ca 5 km och ca 6 min med bil. Går självklart lika bra att cykla om man så vill.

I tomtpriset ingår anslutning av kommunalt vatten till tomtgräns, väg med vändplats och rörledningar för el till tomtgräns och fiber till tomtgräns. Det som ej ingår i tomtpriset är avlopp och anslutningsavgifter för el och fiber. Tala med ansvarig mäklare för mer information kring avloppet.

Med sitt läge mitt på Öland är Skedemosse en idealisk utgångspunkt för den som vill uppleva ön. På Skedemosse gård, som ligger i närheten av tomterna, finns ett museum med flera utställningar. Skedemosse är en plats med historia. Från 300-talet efter Kristus och ända in i vikingatiden var Skedemosse en betydande religiös plats där man offrade till gudarna. Under arkeologiska utgrävningar har man hittat enorma mängder djurben och vapen i den gamla mossen, men också skelett från ett antal offrade människor. Det mest spektakulära fyndet är ett antal vackert bearbetade guldringar som offrats och som tillsammans utgör Sveriges största guldskatt. Museet är öppet dagligen och de håller guidningar vid förfrågan. Läs mer på museets hemsida (https://skedemosse.se/museum). I området finns även en vandringsled och rikt natur- och fågelliv. Gården har också ett eget lokalt ölbryggeri (https://skedemossegardsbryggeri.se/hem.html) med öl representerat på Systembolaget. Trots närheten till allt är Skedemosse ändå avskilt och rofyllt. Besök gärna Skedemosse gård som ligger i närheten där man även erbjuder en SPA-villa att hyra. För turisten är Öland mest uppskattat som en plats för sommarsemester. Men under vår och höst finns det också mycket att se och uppleva på Öland. Till exempel de återkommande arrangemangen: Öland spirar och Ölands skördefest. För den som är intresserad av historia, natur- och fågelliv är Öland också ett självklart resmål under vår och höst.

Kontakta ansvarig mäklare Beathrice Odén på tel: 072-888 42 31 eller på mail: [email protected] för mer information!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kalmar

Kontakta mäklaren

Beathrice Odén

HusmanHagberg Kalmar
Mäklare Beathrice Odén, HusmanHagberg Kalmar
072-888 42 31