Faxevägen 29

Skurup Se på karta

875 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
994 m²
Driftkostnad
150 kr/år

Lummig tomt i Abbekås med naturen och golfbanan som grannar

Tomt på 994 kvm där säljarna tidigare erhållit positivt byggnadsbesked för byggnation av villa samt garage och förråd. Kommunalt VA är framdraget till tomtgräns. Anslutningspunkt till el finns. Tomtens läge är idealiskt för både golfspelare och naturälskare.

Abbekås är ett attraktivt mindre kustsamhälle på Skånes sydkust med ca 800 innevånare. Det var tidigare ett gammalt fiskeläge och det är fortfarande strandhoddorna och hamnen som ger orten sin speciella karaktär. Här finns en fiskehamn och en hamn för fritidsseglare och gästbåtar.
Under sommartid kommer många turister för att sportfiska, segla, sola och bada och äta gott hos hamnkrogen eller någon av alla de kringliggande skånska krogarna.
Den året-runt-öppna golfbanan lockar också många besökare både för att spela och för den goda maten.

Abbekås har förskola, bibliotek och en egen teater och ett aktivt byalag. Närmsta skola är Mölleskolan som ligger i Skivarp 4 km bort ( det går skolbuss) och gymnasium finns i Skurup.
Här kommer man nära hav och natur utan att göra avkall på några bekvämligheter. I närbelägna Skivarp finns en stor livsmedelsaffär och i tätorten Skurup håller ett stort köpcenter på att
växa fram. Närmsta större stad är Ystad som ligger ca 20 minuters körväg från Abbekås.

Tomten ligger på ett unikt läge omgiven av ängar, åkrar och golfbanan i mycket naturskönt område. Det är ca 700 meter ner till hamnen och Abbekås badplats och i Mossbystrand 1, 5 km bort
finns en av kustens fina sandstränder.

Säljarna har tidigare fått positivt byggnadsbesked av såväl kommun som grannar för byggnation av villa samt garage och förråd. Detta har gått ut och ny ansökan måste göras innan byggnation.
Tomten ligger utanför detaljplanerat område.

Läs mer hos mäklaren