Solskensvägen 2B

Södra Lännersta, Nacka Se på karta

6 995 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 313 m²

Nu kommer chansen att förvärva en tomt i Södra Lännersta som är ett av Nackas mest populära och trivsamma områden! Tomten som är plan och lättbebyggd ligger på en höjd med sol från morgon till kväll.

Detta är ett unikt område med sitt kuperade landskap, stora tomter, mycket natur och med vackra gamla ekar. Endast fem minuter bort når man strandpromenaden och den lugna promenaden som tar en från Lännersta brygga till Boo brygga som leder förbi den väl rekommenderade sjörestaurangen Old Smokehouse samt ett flertal badbryggor. Från Boo brygga kan man även ta skärgårdsbåten in till Nybrokajen för extra lyx i vardagen.

Här bor man i närheten av tre bra förskolor och skolor; Lännersta, Johannes Petri och Boo Gård. Gång och cykelavstånd är det till en av Sveriges största fotbollsföreningar. Är du båtintresserad kan man välja mellan tre olika båtklubbar; Lännersta, Kilsviken och Boo, alla tre inom kort promenadavstånd (dock ska man vara medveten om att kö förekommer, kontakta respektive båtklubb för mer information). Under sommar erbjuds seglarskola vid Mjölkudden vid Baggensfjärden och simskola i Bagarsjön och under vinterhalvåret åker man pulka i Fregattbacken i Boo gård eller skridskor på plogade Bagarsjön.

Närmaste matbutik är Hemköp som ligger vid avfarten till Lännersta. Mot andra påfarten i Björknäs finns Björknäs centrum som erbjuder matbutik, apotek etc. Det är även nära till Orminge Centrum, där det finns mataffärer, bibliotek, restaurang, café, vårdcentral, tandläkare, mödravård, barnavård och friskvård m.m. Kommunen i övrigt bjuder på expansiva Sickla Köpkvarter och Forum Nacka endast 10-15 minuters bilfärd bort.
För dig som åker kommunalt ligger närmsta busshållplats ca 250 meter från fastigheten (fem minuters promenad) och trafikeras tätt med flertal busslinjer som gör att du når slussen på ca 30 minuter.

Fastigheten har en generös byggrätt och kan anpassas efter både den stora och lilla familjen.
Byggrätt på fastigheten ser ut på följande sätt (för mer detaljerad information kontakta ansvarig mäklare eller följ länken nedan till Nacka Kommun):
Friliggande huvudbyggnad i ett plan om max 196,95 kvm byggnadsyta på mark.
Friliggande huvudbyggnad i två plan om max 157,56 kvm byggnadsyta på mark (total area 315,12 kvm).
Högsta tillåtna byggnadshöjd för tvåplans byggnaden (upp till takfoten) är 6,4 meter.
Högsta tillåtna byggnadshöjd för enplans byggnaden (upp till takfoten) är 4,5 meter.
Uthus/garage om max 40 kvm byggnadsyta på mark.
Högsta tillåtna byggnadshöjd för uthus/garage (upp till takfoten) är 2,7 meter.

Kommunalt VA är framdraget till fastigheten. Anslutningsavgifter för det kommunalt VA är betalt.

Detaljplan
http://infobank.nacka.se/ext/Bo_Bygga/detaljplaner/laga_kraft/skannade_planer/2004_19.pdf

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nacka