Solbacka strandväg 3

Solbacka, Norrtälje Se på karta

2 300 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
814 m²

Plan hörntomt om 814 kvm i Solbacka strand sedan finns en allmänning mellan tomten och bäcken på drygt 200 kvm.

Här kan man uppföra ett 1 1/2 planshus med byggnadshöjd max 4,5 m och max takvinkel 45 grader. Se säljarens förslag (dokument) på hus som de hade tänkt sätta upp med veranda på garaget.
Från verandan kan man säkert se en glimt av Norrtäljeviken.

VA-anslutningsavgifter är betalda (nästa steg är att lämna in servisanmälan för att gå vidare med anslutningen).

VÄGAVGIFT: Ett försök/förslag om bildandet av samfällighet är överklagat av de boende. Det förväntas bli kommunalt vägnät och belysning med tanke på att anslutande vägar är kommunala, och den aktuella delen har ett kort vägavsnitt i området. Årsavgiften i andra samfällighetsföreningar i Norrtälje ligger på 2-3000 kr/år.
2020-08-28 från säljaren
Enligt en granne i området, kommer med största sannolikhet en samfällighet att bildats. Formellt beslut är uppskjutet (på för tillfället okänd tid) på grund av pandemiläget. Enligt föreliggande uppgifter kommer hyreshusen och parhusen, i området, att ingå i samfälligheten. Det innebär att varje hus och lägenhet kommer att utgöra en andel i samfälligheten, varför avgiften preliminärt blir lägre än i andra samfällighetsföreningar. Någon summa torde i nuläget inte vara beslutad

EL ANSLUTNINGEN ska enligt Norrtälje Energi, 0176-718 00, i likhet med VA:n, vara betald av exploatören (kostnaden var 28.200 kr + moms)
FIBERKABEL ANSLUTNINGEN- Även den kostnaden är betald. Norrtälje Energi drar fiber i tele- servis. Månadskostnaden naturligtvis beroende på vilken leverantör och kapacitetsnivå som väljs.

Liten sjöglimt från tomten över Norrtäljevikens hamninlopp. Gång- och cykelväg längs viken till Norrtälje Hamn och sedermera centrum finns. I Solbacka Strand finns bl a Vildnissarnas förskola med stor trädgård och skogen inpå knuten.

Kanotleden Roslagsbro och Norrtäljeviken är en tur som paddlas från där sjön Brosjön övergår till ån Broströmmen som ligger vid kyrkan i Roslagsbro.
Turen går via den vackra Nodstasjön som är inramad av branta berg och rejäl gammelskog .

I området finns möjlighet att lämna sitt intresse för odlingslotter se en bild.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Norrtälje

Kontakta mäklaren