Svartsö Djupsveden 413

Svartsö, Värmdö Se på karta

1 995 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
2 001 m²

Välkommen till Svartsö och Skälvik!

Här finner du en privat och stor tomt i västerläge om ca 2000kvm med en byggrätt om 120kvm i ett plan med utsikt mot insjön.
Där det också finns servitut för rensning av marken framför så man alltid kan bibehålla den vackra utsikten.

Endast 15 min promenad (5 min om man tar genvägen) till båthamnen som gör att du med enkelhet tar dig ut till Finnhamn och andra trevliga sjökrogar för att vardagslyxa dom gånger man inte orkar starta grillen.
Om man inte känner för att starta igång båten så har Bistro Sågen öppet året runt där man även kan beställa färdiga maträtter vilket är fantastiskt bekvämt för den som vill äta god mat utan att spendera timmar i köket.

Tomten är perfekt för den djurintresserade då man har allt ifrån havsörn, fiskgjuse och en och annan bäver i området. Den här platsen ger dig total avkoppling på en av skärgårdens bästa öar.

Kontaktuppgifter till båtklubb går även att ordna för den som önskar båtplats.

På Svartsö möts du av en charmig skärgårdsidyll där vi har en nyhet att från i år så har du även ett lantbruk med kor som man gärna får vara delaktig i om man så önskar, något som har varit väldigt uppskattat och populärt, mer om det kan man läsa på https://abborrvasslantbruk.se
Här färdas man på grusvägar och byarna har gamla anor med karaktären kvar från förra sekelskiftet. Här finns ostörda badklippor, vacker natur med flera insjöar och skönt restauranghäng precis vid vattnet.

Precis som många andra skärgårdsöar befolkades Svartsö under medeltiden. Vid mitten av 1500-talet fanns det gårdar vid Alsvik och Skälvik som sedan växte till byar, men i början av 1700-talet brändes Svartsö ned av rysshärjningarna.
I början av 1900-talet började sommarvillor och fritidshus att byggas på ön och idag bor det runt 80 personer året runt. Närheten till fastlandet samt den utbyggda servicen på ön med affär, skola, bibliotek, ett aktivt företagsliv samt bra kommunikationer gör Svartsö till en mycket populär ö. Det är en levande men lugn och relativt oexploaterad ö med cirka 250 fastigheter.

På sommaren är det mycket engagemang och aktiviteter på ön. Allt ifrån seglarskolor till fotbollsmatcher.
För den som vill avnjuta en härlig måltid vid bryggan finns Svartsö Krog i Ahlsvik, med egen brygga för besökande båtar.
Här hittar du även Svartsö Lanthandel som för några år sedan utsågs till ”bästa skärgårdsbutik”. De har ett välsorterat utbud med fräscha grönsaker och butiksbageri. Butiken är ombud för PostNord, Systembolaget och Apoteket och har öppet året runt.
På Svartsö finns även en vedeldad bastu som går att hyra, precis nedanför Bistro Sågen. Här njuter du av skärgårdslivet från första parkett.
Skogspromenader, cykelturer eller varför inte långfärdsskridskor på vintern? Njut av det genuina skärgårdslandskapet på Svartsö under alla årstider! Perfekt för dig som vill ha en aktiv fritid.

Till Svartsö åker du antingen med Waxholmsbolaget eller Strömma Kanalbolagets Cinderellabåtar. Eller båttaxi till någon av de fyra bryggorna i Alsvik, Skälvik, Söderboudd eller Norra Svartsö.

Önskar man se tomten på egen hand så går det bra, Vänligen meddela om ni åker ut så jag kan hålla säljarna underrättade.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Österåker