Sätervallen tomtområde / Tänndalsvallen

Tänndalen / Sätervallen, Härjedalen Karta & restider

TomtTomt

Tänndalen ligger 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. En normal vinter faller cirka tre meter snö och skidsäsongen pågår ofta från oktober ända till maj. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet.
I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. Bli inte förvånad om du möter någon ur längdlandslaget i spåret, då de gärna tränar här!

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

Granne till Tänndalen, bakom berget, ligger Funäsdalen med bla ett mycket fint fjällmuseum. Och spelar du golf hittar du en bana som tidningen Svensk Golf beskriver så här: "Banan är inte bara vacker, den är bedårande…"

I Funäsdalen finns också en ny attraktion, Funäsgondolen. Via gondolen tar du dig enkelt upp till toppen av Funäsdalsberget. Utsikten är fantastisk och fikat i toppstugan väldigt gott. Nedfarten kan också göras i gondolen, men kanske ännu hellre längs vandrings- eller cykellederna.

Området kring Tänndalen är även mycket uppskattat bland fiskare, stora som små. Tännån, Malmagen, Svansjön, Bolagen, Tänndalssjön - namn som väcker minnen hos många. Och det finns många andra vatten där öring, röding och harr ger möjlighet till spännande fiske både sommar- och vintertid.
Tomtområdet Sätervallen ligger naturskönt på en höjd med vacker utsikt mot fjällen.

Utbyggnaden av området kommer att ske i tre etapper och med start från väster, etapp 1.

Alla tomter är minst 1000 m2 och ligger i mindre grupper för att ta hänsyn till miljön. Strax söder om området ligger Tänndalsvallen med slalombacke och Cafe Tännfatet - deras frasvåfflor är magiska! Och nere på myren i norr ringlar sig Tännån som mynnar i Tänndalssjön med fina fiskemöjligheter på öring, röding och harr.

I närområdet finns också både Nordic Ski Center med de fantastiska längdspåren samt preparerad snöskoterled lätt anslutet till tomterna.

Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. En plats där man fortfarande kan uppleva den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med familj och vänner.

I Sätervallen har Ni nu möjlighet att förverkliga drömmen om en stuga i fjällen. Precis så som Ni önskar med den där härliga verandan i söderläge, bastu med sköna relaxmöbler. Storstuga med härlig takhöjd och braskamin, mysiga sovrum till barnen och kanske ett eget allrum där de får slappa och bara vara. Samla familjen redan nu och släpp fantasierna fritt om hur Ert hus skulle se ut. Eller låt oss hjälpa Er att tillsammans utforma just Ert drömboende!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Räkna på lån och försäkringar

Räkna på lån och försäkringar

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sätervallen tomtområde / Tänndalsvallen och skaffa lånelöfte nu.

Pris
695 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

9 468
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 1231 dagar sedan, den 9 mars 2016. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra liknande objekt som sålts.

Guider & Tips