Kommande

Tjuvkil 400

Tjuvkil, Kungälvs kommun Se på karta

2 800 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
2770 m²
Kommande

Här bor man med vacker natur med många fina promenadstråk genom området samt angränsande områden. Blandad bebyggelse med både små och stora hus, fritids och permanentboende. Kusten är mycket vacker och havet salt och friskt. Här erbjuds bad från både bryggor, klippor och stränder. Vandring, ridtur, golf, fiske, paddla kajak eller ta en båtutflykt det är bara att välja!

Detta är en stor tomt som omfattas av den nya tilltänkta detaljplanen där den nya ägaren kan uppföra sitt drömhus. Vatten finns i egen djupborrad brunn och avloppet via gemensamhetsanläggning för området. El indraget i de små torpen.
På tomten finns två torp samt en friggebod.
Båda torpen bjuder på flertalet vackra originaldetaljer med sovloft.
I ena torpet välkomnas man in till ett mindre kök med en härlig vedspis. Vidare in nås ett större allrum med en ljuvlig gjutjärns kamin och plats för soffa och bord med ett sovloft en trappa upp.
I torpet finns ytterligare ett sovrum med platsbyggd våningssäng samt även ett litet wc med vatten och vattenberedare, toalett och handfat.
Och i det andra torpet finns kök stort allrum i ett samt en trappa upp till ytterligare ett sov loft och här finns även större förrådsutrymme.

Längs grusvägarna och de vackra stigarna som går till Tjuvkilshuvud är det ofta frukt och bär som gör kvälls och morgonpromenader lite mer lockande för barn och vuxna. Bakom Tjuvkilshuvud och förbi det gamla skifferbruket ligger en härlig sten och snäckstrand med möjlighet att gå runt hela huvudet och komma ner bort vid gamla bussgaraget. Man går kuperat över höjden och blickar ut över alla väderriktningar, går förbi näckrosdammen och tillbaka. Gör utflykter till idylliska Marstrand med alla mysiga kaféer, restauranger och butiker. Upplev den vackra skärgården med pärlor som Dyrön, Åstol och Klädesholmen. I närheten finns också Tjuvkils Kappseglingsklubb, Gullbringa Golf & Country Club och Lycke golfbana vid Tofta Herrgård. Närliggande Instö Café, Bar & Kök eller Cafè Zansibar bjuder in till god mat eller fika.

Tjuvkil är ett attraktivt kustsamhälle under expandering. Samtidigt ligger städernas utbud på pendlingsavstånd. Goda kommunikationer med bla Marstrandsexpressen där hållplatsen ligger bara ett stenkast från fastigheten. Buss eller bil till Ytterby där du kan ta pendeltåget till Göteborg eller Stenungsund, bekvämt och utan att fastna i bilköer under rusningstrafik. Med bil når du Kungälv på ca 20 minuter och Göteborg på runt 40 minuter.
Ny kommunal förskola om ca 110 platser planeras byggas och beräknas vara klar i slutet av 2022, likaså en kommunal förskola. Övriga skolor ligger inom 10-15 min från området. Kärna, Hålta, Marstrand och Ytterby. Matbutik, vårdcentral och gym finner du antingen i Marstrand eller i Ytterby.
Med Kongahällas nya handelscentrum får du ett stort shoppingutbud av ett hundratal nya butiker.

Nuvarande planbestämmelser/detaljplan se bifogade dokument.
Ny detaljplan planerad, på väg men inte ännu vunnit laga kraft och medger nedan.

För framtiden, den nya detaljplanen så är det enligt det förslaget som var till samråd tänkt att följande ska gälla för Tjuvkil 1:255:
- Prickad mark regleras – där får inte byggnader uppföras.
- B – Det ska vara bostäder.
- 8 i romb – Högst tillåtna nockhöjd för huvudbyggnad är 8 m.
- e2 – Största byggnadsarea är 130 kvm för huvudbyggnad
- e4 – Största byggnadsarea är 40 kvm för komplementbyggnad
- e5 – Högsta tillåtna nockhöjd för komplementbyggnad är 4,5 m.
- d3 – Mins

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Kungälv

Kontakta mäklaren

Pernilla Berger

Bjurfors Kungälv
Mäklare Pernilla Berger, Bjurfors Kungälv
0708136151

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.