Borganäs 17

Tranemo Karta & restider

TomtTomt

Lyxläge med en 2 102 m2 friköpt tomt, ca. 25 m. från sjön mot solnedgången och redo att bebyggas med hus i ett plan på 75 m2. Bygglov och strandskyddsdispens är på plats. Filmvisning: https://youtu.be/_qc4JAaPVTk

Kontakta vänligen mäklaren, innan ni besöker tomten, för att undvika missförstånd och för ytterligare information.

Borganäs vid Länghem är en avstyckad och projekterad tomt med strålande sjönära söderläge, där allt byråkratiskt besvär med strandskyddsdispens, bygglov, ritningar, planering för vatten och avlopp, vägdragning, el dragning och fiberdragning redan är gjort. Av säljarna beställda arkitektritningar och leverantörslista för 75 m2 fritidshus av arkitekt Tord Olofsson i Malmö kan också övertas utan extra kostnad till ett estimerat värde på ca. 150 000 kr. Den gamla stugan som låg på tomten är nu riven, så det enda som återstår är, att man låter uppföra sitt drömhus på platsen, vilket ska stå färdigt om ca. 5 år, dvs. senast 2023-05-16. Här finns lugn och ro och ensamhet, men utan att vara isolerad, eller ha långa avstånd till upplevelser och inköpsmöjligheter.

2 102 m² (friköpt) naturtomt med fantastisk fin sjöutsikt över Borgasjön i sydlig riktning, med solnedgången över sjön, där sjön börjar ca. 25 m. från tomtgränsen. Tomten ligger ca. 10 m. högre än sjön på en liten kulle och sjön har fint klart vatten och är ganska djup. Vid sjökanten har grannen gjort en liten gräsmatta och röjt vassen, så det finns fin sandbotten och enkel tillgång till sjön. Nuvarande ägare har också avtal med grannen ang. fiske i sjön på området närmast strandområdet (se zon 1 & 2 på kartskiss sist bland bilderna), skötsel och planering av området nere vid sjökanten och möjlighet att hålla växtligheten nere mellan tomt och sjön i framtiden. Borgasjön är ca. 400 m. lång och ungefär lika bred, så det är ingen stor sjö, men i gengäld har man den nästan för sig själv, med bara ett enstaka annat hus vid sjön, som inte syns från tomten, och inga störande motorbåtar, jetskis eller liknande. Här finns dock större sjöar i närheten med ca. 1 km. till den stora Torpasjön och Yttre Åsunden och vid denna hittar man också det fina Torpa Stenhus från 1400-talet, som är väl värt ett besök och även Hofsnäs Herrgård, som ligger vid dessa sjöar. Här finns mycket goda cykel och vandringsmöjligheter, både lokalt omkring tomten och i området i stort med flera vandrings och cykelleder i den vackraste natur Sjuhäradsbygden kan bjuda på. Ca. 3 km. till Ätran och ungefär samma avstånd in till Länghem samhälle med närmaste affär. Ca. 20 km. till Tranemo samhälle och ca. 30 km. till Borås. Även ca. 30 km. till Ulricehamn SkiCenter och ca. 45 km. till ytterligare fina skidbacke vid Isaberg, där det även finns många sommaraktiviteter. Ca. 90 km. från Göteborg, ca. 100 km. från Varberg, ca. 210 km. från Helsingborg och ca. 270 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Tomt
Tomtarea
2 102 m² tomt
Räkna på lån och försäkringar

Räkna på lån och försäkringar

Se vad det kostar dig per månad att bo på Borganäs 17 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 250 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

5 991
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 129 dagar sedan, den 10 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra liknande objekt som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips