Södergården 201A

Åmål Se på karta

2 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
275 m²
Biarea
285 m²
Tomtarea
2 185 m²
Byggår
1933
Driftkostnad
49 004 kr/år

Nu har vi möjlighet att erbjuda denna unika 2,5-våningsvilla med källare i Tösse strax utanför Åmål. Majestätiskt bostadshus med stora fönsterpartier, flera fina takkupor, putsad fasad, falsat plåttak och en lummig bakgård med insynsskyddande buskar. Mysig innergård med välskötta rabatter, ett fristående uterum samt en värmande badtunna. Husets insida har stilfulla detaljer med intryck från sekelskifteseran. Här är det tre våningar om 275 kvm boyta + 285 kvm biyta, ett rymligt kök på mellersta våningen med en vackert framtagen tegelvägg ovan arbetsytorna, vedspis och en köksö. Fyra allrum varav ett med egen bardel samt två sovrum med vackra plankgolv. Fyra toaletter varav två duschutrymmen och ett med tillhörande tvättstuga och klädvårdsrum. På entréplan möts du av en praktisk hall med klinkergolv. Där affärer och butiker huserat genom åren finns idag gymlokal, bio och verkstad. Flera eldstäder i form av kakelugnar, kamin och öppen spis. Panasonic Luft- /vattenvärmepump från 2018.

Fastigheten kallas "Slängom" eller "stadshuset" och har haft flera skepnader genom åren. Bygget påbörjades 1901 av lantbrukssonen Anders Nilsson. Teglet slogs av lera nere vid bäcken. 1906 vad huset klart.

I Tösse tar vi oss enkelt till Vänern för goda bad och båtmöjligheter med endast en kort biltur. Från Södergården når vi snabbt ut på E45 med god kommunikation till Åmål, Göteborg och Trollhättan! Varmt välkomna på visning.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Åmål