Bergsjö Näset

Bergsjö, Kristinehamn Se på karta

7 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
412 m²
Tomtarea
13,8 ha
Byggår
2008
Driftkostnad
49 800 kr/år
Antal besök
9 387
Dagar på Hemnet
9

Drömmer du om att äga en egen udde, då har du hittat rätt. Med endast 10 minuter från Kristinehamns centrum kan vi nu presentera denna unika fastighet omfamnad av sjön Ullvettern.

Den smala grusvägen som du når från Inlandsvägen leder dig mellan björk och tall fram till fastigheten Bergsjö Näset. Denna unika fastighet erbjuder alla de fördelar man får till både yta och med sjön som närmsta granne. En tur med båten, kajaken eller varför inte prova fiskelyckan? När snön faller och isen ligger lockar både skridskoåkning och pimpelfiske. Aktiviteterna tar inte slut där, till fastigheten följer jakträtt med tillåtelse för småviltsjakt på fastigheten samt en plats i älgjaktslaget. Listan kan göras lång!

Vid grusvägens slut möts du av fastighetens första bostad. En bostad avsedd just för detta unika läge. Med dess stora glaspartier i samtliga väderstreck och den öppna planlösningen mellan matsal och kök gifter sig bostaden med naturen. Sträckt runt bostaden har du terrassen just för att kunna följa dagens alla soltimmar.

På en liten höjd finner vi andra bostaden som tillbaka i tiden verkat som konstateljé. Interiört råder harmoni och en genomgående ombonad känsla med flera fungerade kakelugnar. Takhöjden är generös och ljusinsläppet är stort. Här har man valt att rusta upp på senare dagar med en hög känsla för detaljer där det nya möter det äldre på ett fint sätt.

Denna parkliknande udde med en rik flora har varit i samma familjs ägo sedan 1943 och har även bebotts permanent under många år. Här kan du njuta av livet på en udde med sol från morgon till sent på kvällen. På fastigheten finns flera gårdshus. Carport, vagnhall, vedförråd och inte minst vedeldad bastu intill strandlinjen. Fastigheten har de senaste 20 åren fungerat som generationsboende. Det finns även bra möjligheter för självhushållning, de tidigare ägarna har både haft stort potatisland och flertalet olika djur så som får, gäss, höns och ankor.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Karlstad

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.