Villagatan 6

Centrum, Ängelholms kommun Se på karta

25 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
317 m²
Biarea
135 m²
Tomtarea
1 675 m²
Byggår
1926
Driftkostnad
109 872 kr/år
Antal besök
70 791
Dagar på Hemnet
24

Välkommen till magnifika Villa Haga! En fastighet i absolut toppskick såväl interiört som exteriört. Villan är lugnt och naturskönt belägen i centrala Ängelholm på stor insynsskyddad åtomt som vänder sig i soligt sydvästläge med egen brygga.
Villan uppfördes 1926 har sedan 2010 genomgått en grundlig totalrenovering. Här har ägarna varit kompromisslösa i sin strävan att skapa ett gediget, högkvalitativt hem där den vackra 20-tals klassicismen möter modern design och teknik, vilket skapar en härlig dynamik till interiören.
Hemmet är representativt och andas klassisk tidlöshet och elegans och utstrålar samtidigt värme och hemtrevnad. Villa Haga bjuder på generösa sociala ytor och är som gjort för fest och middagsbjudningar. Fyra stora sovrum, fem badrum varav ett med bastu. Inredd källare med vattenburen golvvärme och gästavdelning. Vindsvåning/studio, perfekt för tonårsboende med badrum och pentry. Direktaccess mellan bostad och garage.

Entrésidans diskreta fasad står i fin kontrast till trädgårdssidans storslagna exteriör med balustradförsedd altan och takterrass. Trädgården är en privat insynsskyddad oas med en fantastisk utsikt över Rönneå och dess trevliga båtliv. Vackra planteringar där fruktträd, häckar och buskage ramar in och skapar insynsskydd. Automatiskt appstyrt bevattningssystem med sprinklers (Rainbird) i gräsmattan och bevattning i rabatter och planteringar.
Poolområde med uppvärmd pool med glastak, utedusch och stort trädäck i IPE, omgärdat av plank i cederträ. Länkat ljudsystem på terrass och poolområde. Påkostad utomhusbelysning runt såväl huset som vid uteplatserna och i trädgården, vilket skapar en härlig stämning kvällstid.

Ängelholm har en fantastisk infrastruktur med utfart till E6:an. Tågstationen som ligger på 5 min promenadavstånd från huset tar dig till såväl Helsingborg, Malmö/Köpenhamn som till Göteborg. Ängelholms flygplats når du på 10 minuters bilfärd. För närvarande flyger man härifrån till bl.a. Stockholm (både Arlanda och Bromma), Sälen och Visby.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Linda Wahlberg

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
Mäklare Linda Wahlberg, Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0708-61 16 16