Kommande

Trastbovägen 8

Danvik, Oxelösunds kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
216 m²
Biarea
37 m²
Tomtarea
1 336 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1978
Energiklass
E
Driftkostnad
57 183 kr/år
Kommande

Välkommen till Trastbovägen 8 och denna stora familjevilla i ett av Oxelösunds mest attraktiva områden i natursköna Danvik vid havet. Här är bostaden med många möjligheter för hela familjen med ljus och tilltalande planlösning. 216 + 37 kvadratmeter fördelat på 10 rum och kök. På entréplan välkomnas man av en stor entréhall som leder vidare till köket med alla fönster mot söderläge och utgång till balkong i söderläge. Ett trevligt vardagsrum intill. Tre bra sovrum och duschrum finns också på entréplanet. En trappa upp finns ett fantastiskt allrum med stor öppen yta, högt i tak samt ett härligt ljusinsläpp i två väderstreck från stora fönsterpartier med fantastisk utsikt. En öppen spis ger en varm känsla till rummet. Här finns ytterligare två stora sovrum och en toalett. På nedre plan finns möjligheter att inreda efter familjens behov. Gillestugan kan kanske bli gym, hobbyrum, kontor eller så kan hela ytan förvandlas till en uthyrningsdel. Här finns förråd, badrum med bastu, tvättstuga och ett till sovrum. Utgång till baksidan där gräsmattan finns för bollek, växthuset med odlingsmöjligheter, äppelträdet och mysiga uteplatser att njuta av. Till huset hör ett varmbonat dubbelgarage och carport.

Trastbovägen ligger högt och fritt på en återvändsgata i Danvik med bara några minuters promenad ner till strövområden, småbåtshamn och bad. Förskola och skola ligger vid Peterslund på cykelavstånd. Här lever man lugnt nära natur, skärgård och med goda grannar. Har man båt och tycker om skärgårdslivet är Oxelösund en perfekt plats att bo, likaså för den som uppskattar vandring eller att cykla. Dessutom är det mesta nära: Centrum i Oxelösund ligger 5 km bort och bussar går i närheten både dit och till Nyköping (15 km). Oxelösund är känt för sitt rika föreningsliv och många aktiviteter på Medley Ramdalen Sportcenter. Dessutom har Oxelösund ett eget naturreservat på Femöre, fantastiska klippbad, och för de som vill ha äventyr och utmaningar; Boda Borg, UpZone Äventyrspark och en ny skate- och fritidspark vid Oxelöskolan. På gångavstånd finns även mataffär, pizzeria och frisör (Sunda, ca 2 km från Danvik).

Säljaren berättar:
För 45 år sedan byggde vi det här huset och sedan dess har vi inte kunnat slita oss härifrån. Det är ett av Oxelösunds högst belägna hus med grönskande horisont i alla väderstreck. Här har en stor familj levt men det finns också möjlighet att, med sin planlösning, skapa en uthyrningsdel eller det perfekta generationsboendet. På undervåningen, med dusch, badrum och egen ingång finns passande utrymmen att omvandla till en köksdel/ett pentry. För vår familj har undervåningen varit platsen där de äldre barnen fått vara ifred med kompisar, motionerat, repat med bandet och på senare år ett aktivitetsutrymme där barnbarnen lekt och haft rum nog att röra på sig även när det är dåligt väder. Att tända bastun om vintern är obligatoriskt. Att därefter slänga sig i snön däremot har varit frivilligt. Husets övervåning har varit den naturliga mötesplatsen för släkt och vänner om vintern. Det är barn och barnbarns stående önskan att få fira nyår i ”röda huset” där man, på bästa plats, avnjuter stans alla fyrverkerier från fönster i tre väderstreck. En blåsig dag når man den skyddade balkonghörnan direkt från det stora sovrummet. Här har vi föräldrar tagit morgonkaffet på sommarhalvåret. Framåt eftermiddagen har hela familjen samlats på den stora balkongen vid sidan av huset, sett kvällssolen gå ned och grillat något som husets växthus försett oss med.

Vi bor mitt i ett sommarparadis. Om sommarkvällarna har vi tagit middagen med oss på båten och, på bara några minuter varit ute på Handsken eller någon annan ö i Marsviken. Trädgården har varit optimal att träffas i om sommaren. Här har vi haft både grillfest, fotbollsturnering, sjukamp, spänt upp badmintonnät och anlagt en liten isrink för barnen. På den bit skog som ingår i tomten har alla barnen flitigt lekt under sin uppväxt. Om Julikvällarna plockade de blåbär och lekte i ”Kott

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nyköping

Kontakta mäklaren

Mohammed Mouaid

Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
Mäklare Mohammed Mouaid, Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
+46733621905
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarpersonlighet

Guldhemmet 2021

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.