Bragevägen 4A

Djursholm, Danderyd Se på karta

38 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
277 m²
Biarea
17 m²
Tomtarea
2 438 m²
Byggår
1919
Driftkostnad
81 000 kr/år
Antal besök
28 812
Dagar på Hemnet
9

Historia
Villa Lillgården ritades av arkitekt Ragnar Brattén som även var inblandad i byggandet av gamla NK-huset. På husets norra långsida vaktas huvudentrén av två lejonskulpturer på vardera sida av dörrstycket samt vackra unionsmonument på hus och tomt. Under sin över hundraåriga historia har fastigheten endast haft fem ägare och är idag klassat som kulturhistorisk värdefull byggnad i Danderyd kommuns miljöhandbok.

Representativ och ståtlig sekelskiftesvilla uppförd på höjden av en södervänd trädgårdstomt i anrika Djursholm. Villan, ritad av arkitekt Ragnar Brattén färdigställdes år 1919 i tre gedigna våningsplan. Under 2014–2015 har man varsamt låtit utföra exteriöra samt interiöra renoveringar med bibehållen charm. Idag karaktäriseras villan av moderna inslag och vackra tidstypiska originaldetaljer från 1900-talet. Spröjsade fönster, betsade ekparkettgolv, generösa sällskapsytor och vackert formad burspråk. Villan disponerar 10 rum om totalt 294 kvm, utöver poolhus, jordkällare, fristående dubbelgarage och två förråd som totalt motsvarar ytterligare 94 kvm.

Uppför en stenlagd trappa och via vackra pardörrar välkomnas man in till husets huvudentré. Till höger möts man av en inre hall och ett intilliggande stilfullt badrum med dusch, toalett och kommod. År 2015 platsbyggdes det väl tilltagna köket försett med gråfärgade köksluckor, generösa arbetsytor och stänkskydd i klassisk carraramarmor, vinkyl, helintegrerad kyl och frys. Vackra pardörrar leder in till den gedigna salongen som ligger i fil med matsalen. I salongen möts man av betsad fiskbensparkett och den tidstypiska öppna spisen som varsamt finputsats genom åren. Matsalen omringas av stora spröjsade fönsterpartier som vetter ut mot den fria utsikten och skapar ett genomgående ljuvligt ljusinsläpp. Från matsalen har man utgång till trädgården och uteplatsen i söderläge. Via salongen och hallen når man ytterligare ett rum som idag används som kontor.

På övre plan möts man av ett gediget sällskapsrum med en klassisk inmurad öppen spis och vackert burspråk. Vidare från sällskapsrummet finner man tre sovrum med vardera klädkammare, varv ett master bedroom med två tillhörande klädkammare. Badrummet på övre plan är inrett med hörnbadkar, toalett och kommod. Ett av sovrummen har utgång till den stora altanen ovanför matsalen.

Invid hallen finns en trappa som leder till nedersta våningen, här möts man av ett allrum i generös storlek, tvättrum/pannrum, två sovrum, varav det ena sovrummet har en egen ingång. Smakfullt badrum inrett med bastu, dusch, kommod och toalett. Från allrummen har man direkt utgång till den stora stenlagda uteplatsen i direkt söderläge, trädgården och poolområdet.

Exteriört möts man av en stenlagd infart via elstyrda gjutjärnsgrindar, fristående dubbelgarage samt uppställningsplats för flertalet bilar. Trädgården är omsorgsfullt omhändertagen och välplanerad. På husets södra sida finns en gedigen saltvattenpool, poolhus samt förråd. Vacker Tujahäck och gjutjärnsstaket runt fastigheten ger en privat och inramad känsla, gräsmatta i variation med berghäll skapar en härlig plats för barnen att leka på. I närkvarteren erbjuds Djursholms Torg, barnomsorg, högkvalitativa skolor och utmärkta kommunikationer.

Välkomna till en av Djursholms mest spektakulära fastigheter.

Läs mer hos mäklaren
Bremberg Fastighetsmäkleri

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.