Bruksgatan 18B

Höganäs, Höganäs kommun Se på karta

6 295 000 kr

6 975 000 kr -10 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
219 m²
Tomtarea
586 m²
Byggår
1888
Driftkostnad
46 190 kr/år

Bostaden är idag fördelad på 7 r.o.k. samt en separat lägenhet om 3 r.o.k. Hyresintäkten täcker totala driftskostnaden för året för hela fastigheten.
I detta gedigna och vackra historiska stenhus levde hovfotografen Peter P. Lundh som lät uppföra denna fantastiska byggnad, där han själv med familj hade sin bostad men även sin ateljé. Lundh var en mycket produktiv och känd fotograf född 1865 till sin bortgång 1943.
Han hade sinne för detaljer och skarphet i sina bilder, bland annat de berömda bilderna från Kullaberg med badande människor i randiga baddräkter (de första gemensamhetsbaden kom till i de karga klipporna).
Lundh hade sommarateljéer i både Mölle och Arild där man kunde köpa hans vackra vykort m.m.
Ett gediget och vackert stenhus i vinkel med listtäckt papptak, utskjutande taksprång med takfotstassar, frontespis, T-fönster, vackra hängrännor m.m.
Idag är byggnaden bostad för familjen som äger huset men det finns även en separat lägenhet för uthyrning. Här finns dekorativa stuckaturer/takrosetter, vackra dubbeldörrar med glasinfattningar med mera.
Mysig och skyddad hörntomt med flertalet uteplatser/rum som skapar en skön harmoni. Här finner man fikonträd, rosor, blåregn, fjärilsbuskar, vallmo, hallon/blåbär bland mycket annat.

Läs mer hos mäklaren
Länsbergs

Kontakta mäklaren

Rickard Länsberg

Länsbergs
Mäklare Rickard Länsberg, Länsbergs
042-330809