Lingvägen 275

Linghed, Falun Se på karta

2 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
260 m²
Biarea
124 m²
Tomtarea
1 925 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
37 681 kr/år

VACKER HERRGÅRDSLIKNANDE VILLA I LINGHED

Förverkliga Er dröm om en extra ordinära villa med karaktär och stora väldisponerade ytor. Här bjuds på många tilltalande detaljer som generös takhöjd, fina trä- och parkettgolv, stämningsgivande eldstäder (ej kontrollerade), spegeldörrar, stora balkonger samt en härlig trädgårdstomt med möjlighet till flertal soliga uteplatser. Denna trevliga villa är till stor del renoverad mellan under senare år och genomsyras av en trivsam och ljus atmosfär. Entréplan utgörs främst av fina sällskapsytor med tre rum i fil varav ett med utgång till stor härlig balkong, ljust rymligt kök, sovrum och duschrum. En trappa upp erbjuds fem fina rum varav ett allrum med vacker kakelugn, fräscht badrum med badkar samt en stor hall med utgång till balkong som vätter mot gården. I suterrängplan finns ett fantastiskt fint badrum med bastu. Här har man tagit fram den fina ursprungliga grundstenen på väggarna och lagt en mörkare klinker på golvet. Kök med plats för matbord. Ett möjligheternas rum med stora fönsterpartier samt med utgång till tomten (fd affärslokal). Vidare på detta plan finns tvättstuga och pannrum. Detta våningsplan är perfekt att nyttja till generationsboende, uthyrning eller för någon slags verksamhet.

Trädgårdens vackra miljö med fina gammal stenmurar, uppvuxen trädgård och stora gräsytor som erbjuder många härliga rekreationsplatser samt stora lekvänliga ytor för barnen. På fastigheten finns även ett fristående carportbyggnad.

Linghed är en omtyckt by ca 30 min bilfärd från Falu centrum. Här trivs barnfamiljer såväl som andra med närheten till förskola och skola årskurs 1-6, livsmedelsaffär, möbelaffär och fin omkringmiljö med bra bad- och fiskevatten och annat som erbjuder diverse friluftsaktiviteter. Gångavstånd till badplats vid campingen Caravan Club samt ca 3 km till Höganäsbadet i Svärdsjö. Vintertid så finns möjlighet till skoteråkning, skidor och bandy som av tradition är stor i byn. Här finns en trevlig bygemenskap med flera föreningar som sköter bl.a bystuga och bybastun som finns tillgänglig för sina medlemmar. Vidare så finns goda allmänna kommunikationer med buss som går in till Falu centrum. I närbelägna Svärdsjö finns även ett litet centrum med en större livsmedelsaffär, två pizzerior, apotek, blomsterbutik m m.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Falun