Prästbergavägen 41

Lomma - Lilla Lomma, Lomma kommun Se på karta

18 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
299 m²
Biarea
277 m²
Tomtarea
5 072 m²
Byggår
2004
Driftkostnad
114 400 kr/år

Om väggar kunde tala hade artonhundratalsvillan kunnat fylla mer än en bok. Innan den blev det moderna hem den är idag var den också en disponentvilla för det gamla tegelbruket, prästgård, ett församlingshem och lägenhetshus. De senaste arton åren har den varit i de nuvarande ägarnas trygga famn som hela tiden har utfört löpande renoveringar. Ett hem där förr och nu möts i harmoni.

Villans kulturhistoriska värde har vårdats ömt under alla år och bär samma uttryck idag som den gjorde vid uppförandet. Den vitputsade fasaden är praktfullt utsmyckad med flera tidstypiska detaljer som takgesims, frontespis, pilastrar, tandsnittsfris och tvärpostfönster. I samma storslagna anda ramar den parkliknande tomten in fastigheten med en imponerande yta på över 5 000 kvm. Utöver en gedigen växtlighet och öppna gräsytor, finns ett poolområde, orangeri, en damm och en pampig stensatt altan. Här finns det i princip inga begränsningar för hur lång gästlistan till trädgårdsfesterna kan vara.

Interiört välkomnar ett något modernare stiluttryck, om än med det ursprungliga arkitektoniska skalet som grund. De höga fönsterna med djupa nischer bidrar till rummens karaktär, liksom profilerade listverk och magisk takhöjd. I övrigt är både planlösning och interiör anpassad för vår tid. Samtliga materialval är påkostade och noga utvalda för att gå hand i hand med husets storslagna atmosfär. Entréplanet har tre sällskapsrum i fil, ett stort kök, arbetsrum och gäst-wc. En trappa upp finns en möblerbar hall, ett stort badrum och inte mindre än sex sovrum, varav det ena har privat wc och anslutande walk in closet.

Villan är belägen på Höje ås östra sida i ett område med genuin bykaraktär, mellan Pråmlyckans naturreservat och Lomma kyrka. På bara några minuter med cykel nås både badstränderna och kajens trevliga matställen. Ungefär lika nära är det till skolor, affärer och service. Fridfullt beläget, men nära allt.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lomma

Kontakta mäklaren

Erik Dahlgren

Bjurfors Lomma
Mäklare Erik Dahlgren, Bjurfors Lomma
0739-206665

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.