Hernbergsvägen 10-14

Månsarp, Jönköpings kommun Se på karta

3 700 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
264 m²
Biarea
27 m²
Tomtarea
4 663 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1896
Energiklass
E
Driftkostnad
109 106 kr/år

Här kombineras det total-charmiga huset med det vackra och natursköna läget som verkligen skapar en egen och privat oas. Huvudbyggnaden består idag av två lägenheter vilket gör att möjlighet till hyresintäkter. Fördelen är också att det finns ett gästhus, om 62 kvm, på gården som också hyrs ut för att ge en stabil intäkt. På tomten finns också ett stor förråds/garagelänga som bjuder på gott om förvaringsutrymmen.
Trädgården är väl tilltagen vilket har under årens lopp utnyttjats för stora odlingar - därmed är det fina förutsättningar för dem som vill få utlopp för sin gröna kreativitet.
Genomgående har hela fastigheten med dess byggnader fina detaljer som ger en tydlig karaktär.

År 1896 byggdes "Hemmet" på åsen väster om ån och järnvägen, huset kom senare att också kallas "Hernbergska villan". Bergsmannen Erik Eriksson kom från Nora tillsammans med hustrun Anna Elisabet och dottern Karolina och byggde huset. Han var svärfar till Kasper Ferdinad Hernberg, som har fått ge namn åt huset och åt vägen fram dit, Hernbergsvägen. Hernberg var ingenjör vid Norrahammars bruk från 1887 till pensionering 1924.

Fastigheten innehåller även en "lillstuga", som från början flyttades från Norrahammars bruk. Båda husen har byggts om och och byggts till. Bland annat byggdes "tornet" 1924. Uthuset byggdes på 1930-talet. Det fanns även en tvättstuga och ett hönshus.

Detta läge skapar en maxad barnvänlighet, ingen genomfartstrafik. I Månsarp har ni fördelen med god kommunikation i form av både buss och tåg. Njut av naturen med dess vackra stigar, blårbär/lingon och svamp. I Månsarp finns en helt nybyggd förskola och skola.

Välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Jönköping

Kontakta mäklaren

Fredrik Hagejärd

Svensk Fastighetsförmedling Jönköping
Mäklare Fredrik Hagejärd, Svensk Fastighetsförmedling Jönköping
+46727372740