Brunkebergsåsen 42A

Norrviken, Sollentuna kommun Se på karta

22 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
256 m²
Biarea
2 m²
Tomtarea
1 908 m²
Byggår
1908
Driftkostnad
34 702 kr/år
Antal besök
7 659
Dagar på Hemnet
4

Villa Tallmon är en representativ sekelskiftesvilla unik i sitt slag, med ett fantastiskt läge högt uppe på en sjötomt med magnifik vy över Norrvikens vatten, och med många rum för en stor familj. En sällsynt möjlighet för dig som söker något alldeles extra!

Villan, ursprungligen byggd 1908, har en boyta om 256 kvm med 10 rum i 3 våningsplan. Huset är mycket vackert med genuin och charmig sekelskifteskänsla. Det är ombyggt 1983 och genom åren renoverat och moderniserat inuti, till ett praktiskt och familjevänligt hem.

Både planlösningen och rumsfördelningen är optimalt planerad, med huset i två delar vinklade mot varandra. På entréplan öppnar sig spatiösa och representativa sällskapsytor där kök och matsal utgör våningens hjärta, följt av det inbjudande vardagsrummet med stor altan. Sovrummen är bra fördelade med tre större på övre plan och två mindre i den privata ”flygeln” på entréplan. Källarvåningen bidrar i sin tur med ytterligare ett sovrum, allrum, relax med bastu samt generösa extrautrymmen till förvaring.

Utöver det unika läget med sjötomt bjuder trädgården på flera underbara uteplatser, dels en väl tilltagen stenläggning på framsidan, dels den underbara altanen med utblick över vattnet. Det finns även två balkonger på övre plan, en mindre mot tomten och en större med sjöutsikt, samt en yta under altanen där man kan sitta och se ut över Norrviken med tak över huvudet.

Planerna på en villa- och trädgårdsstad i Norrviken tog form i början av 1900-talet och resulterade i ett mycket eftertraktat område, präglat av ”lugnet nära stan” redan då. Brunkebergsåsen är i sin tur den väg i Norrviken som blev kronan på verket, där villorna ligger som ett pärlband, högt uppe på åsen i ett idylliskt landskap, med stora tomter och magisk utsikt över sjön. Den unika sekelskiftesbebyggelsen är till stora delar fint bevarad och vissa villor har egna namn som härrör från husens historia, plats eller första ägare. Allt i en miljö präglad av vacker natur och lummiga trädgårdar, som skapar en skön kontrast till storstadens hektiska puls. Här väntar en oas där du kan njuta av lugnet och tanka återhämtning, ny energi och kreativ inspiration från en harmonisk omgivning. Värt att påpeka är att endast ett fåtal tomter fick bli strandtomter, eftersom man ville erbjuda alla tillgång till sjön och strandpromenaden.

Tomten omfattar 1908 kvm och är en strandtomt med lång strandlinje samt egen strand och brygga. Här kan du med andra ord njuta helt privat av bad och sol, sköna stunder på bryggan, och även ha en egen mindre båt och andra flytetyg (kanot, kajak, SUP) för utflykter på sjön och fiske förstås, här fiskas det kräftor i augusti, med möjlighet att imponera med egen fångst på kräftskivan!

Trädgården har lättskötta ytor kring huset, som fortsätter i en sluttning ner till bryggan och vattnet. På tomten finns även äppelträd, blomsterprakt och gästhus. Villans placering högt uppe på ”åsen” innebär en fri och underbar utsikt 180° över Norrvikens vatten. I motsats till utsikten är insynen däremot obefintlig tack vare trädgårdens lummiga grönska, träd och buskar.

Historien sitter bokstavligen i väggarna här i Norrvikens kanske mest omskrivna hus, villan tillhörde tidigare en känd journalist, manusförfattare och filmproducent och har varit välbesökt av många kulturpersonligheter genom åren, bland andra Evert Taube.

Norrviken präglas av en idyllisk känsla med lugna och tysta omgivningar, där det finns många aktiviteter att välja på under

Läs mer hos mäklaren
Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Kontakta mäklaren

Patrik Bergström

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB
Mäklare Patrik Bergström, Susanne Persson Fastighetsförmedling AB
08-410 88 704

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.