Sövdevägen 140A, B, C

Sövde, Sjöbo Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
261 m²
Tomtarea
1,4 ha
Byggår
1973
Driftkostnad
50 875 kr/år
Antal besök
2 231
Dagar på Hemnet
3

Denna unika fastighet är beläget strax väster om Sövde vid mysiga Snogeholm, en skog mellan Sövdesjön, Snogeholmssjön och Ellestadssjön. Här möts man av ett skiftande landskap, såväl öppna fälader som skir lövskog och granskog.
Stigar slingrar sig här för både korta promenader och längre vandringar. För dig som vill fiska har du också kommit rätt. Skåneleden slingrar sig också genom området.
Sövde är en tätort och kyrkby i Sjöbo kommun belägen på den norra udden vid Sövdesjön. I närheten ligger både Sövdeborgs slott från 1500-talet och Snogeholms Slott från 1870-talet.
Kända attraktioner i området är bastubåten, Sövde Amfiteater, Sövde Musteri och äventyrscamp.
Bastubåten byggdes 1997 och har sedan dess varit en attraktion för både bybor och långväga gäster.
Amfiteatern bjuder varje sommar på konserter och högklassig underhållning - ingen sommar utan Sövde Amfiteater menar många.
På äventyrscampen kan du bland annat utmana dig själv på höghöjdsbanan eller något annat som lockar. När du vill släcka törsten är Sövde Musteri mitt i byn väl värt ett besök. Det snart 100 år gamla musteriet är en av Sövdes attraktioner.

Välkommen till Sövdevägen 140 A, B och C. Husen har omsorgsfullt vårdats och förädlats av nuvarande ägare och de tre huskropparna ger oändliga möjligheter för köparen. Generationsboende, mötesplats för hela släkten, uthyrning - ja här sätter bara fantasin gränser. Den stora tomten ger frihet och möjligheter. Allt är inhägnat och det finns plats för en häst eller två.

Innanför grindarna från gatan sett, finns bra med plats för bilarna. Grinden till vänster leder rakt in till en mysig trädgård på Sövdevägen 140C. En vacker blandning av gräs, kullersten och stensättning leder oss in till entrén. Den välkomnar dig med ett klinkergolv och vitputsade väggar. Till vänster ligger det härliga gavelrummet med klinkergolv, öppet upp i nock och synliga bjälkar. Holmejan på gaveln adderar både ljus och charm. Intill ligger köket med klinkergolv, en inredning i ljust träslag, Conturaspis samt en järnspis. Pardörrarna mot trädgården är helt glasade vilket ger bra ljusinsläpp även här. Utanför pardörrarna gömmer sig en egen liten oas - en trädgårdstomt med trädäck, stensättningar, pergola och gräs - omgärdad av mysiga skogsparti.

Innanför köket finns en hall med klinkergolv, putsade väggar blandat med bröstpanel. Trappan leder upp på ovanvåningen.
Ett väl tilltaget badrum har klinkergolv, kakel på väggar och plats för både tvättavdelning och dusch. Två sovrum med trägolv, ett med utgång till ytterligare en härlig uteplats med byasten.

På ovanvåningen finns det också gott om plats. Ett stort allrum med holmejor och en härlig kommunikation ner mot allrummet på entrépan - öppet och härligt.
Sovrum med trägolv och gavelfönster, öppet upp i nock.
Ytterligare ett rum med trägolv, öppet upp i nock och träräcke ner mot husets groventré.

På entréplan finns ytterligare ett luftigt allrum med synliga bjälkar, gott ljusinsläpp och plats för hela den stora familjen. Vidare kommer man ut till groventrén med förvaringsmöjligheter.

Huset på 140 A består av:
Allrum och kök i öppen planlösning, laminatgolv och kamin.
Mindre köksinredning i vitt.
Badrum med plastmatta på väggar och golv, dusch.
Allt renoverat 2018.

Huset på 140 B består av:
Öppen planlösning med ett sovrum, ett grovkök och ett badrum.
Panel i taket, vitmålad 2011
Gipsväggar som är vitmålade 2011
Badrum med våtrumsmatta, Tarkett, renoverat 2013
Laminatgolv

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.