Västerstad 7088

Västerstad, Hörby Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
450 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
3 199 m²
Byggår
1912
Driftkostnad
86 431 kr/år
Antal besök
11 147
Dagar på Hemnet
19

Vid en mysig grusväg strax utanför Hörby och inbäddad i lummig grönska ligger en stor rödteglad villa som fram till 1980-talet var skola för bygdens barn. Omfattande renoveringar har gjorts på senare år där fokus har legat på att återge huset dess forna glans och bevara detaljer som minner om ursprunget. Resultatet är ett otroligt fint boende för familjen med minst sagt generösa levnadsytor där varje rum berättar en historia.

Atmosfären är magisk med en takhöjd om hela 3,3 meter i de gamla skolsalarna som får otroligt ljus från höga spröjsade fönster. Vackert nötta trägolv och patinerade innerdörrar ger den rätta känslan och klassiska tapeter från bl a William Morris smyckar väggarna. Även om huset är helt färdigt att flytta in och bo i så finns det utrymme för förändring om ni sitter på idéer ni vill förverkliga. Kanske drömmer ni om att ha ett generationsboende, öppna kafé eller liknande? Läget är fördelaktigt intill landsvägen och här har det bedrivits olika typer av verksamhet genom åren.

Husets hjärta är onekligen det helt underbara köket med stort skafferi, kamin och en köksö att samlas kring samtidigt som det finns gott om plats för middagar vid långbord. Köket flankeras av två salar med imponerande rymd och härligt ljusflöde. Hur dessa ytor bäst nyttjas är upp till er, här finns enorma möjligheter att skapa något unikt för just era behov.

Ovanvåningen består av två separata delar varav den ena är mer privat med ett sovrum, kontor och badrum med badkar. Den andra delen blir ett perfekt tillhåll för barnen där den gamla gymnastiksalen fungerar som lekrum komplett med ribbstolar och klätterrep, och här finns även två mindre sovrum i anslutning. Vidare finns i den här delen ett rymligt sovrum samt duschrum, walk-in-closet och wc. Förvaringsutrymme finns det gott om i kattvindar både här och där på våningsplanet.

Även trädgården är ljuvlig, ett lekfullt paradis för såväl stora som små med frukter och bär i överflöd! I växthuset klättrar en vinranka, det finns krusbär, vinbär och hallon, välväxta päron- och körsbärsträd och ett sällsynt äppelträd som ger den mest fantastiska must på hösten. Barnen kan springa av sig på de stora gräsytorna runt hela huset och hitta många spännande gömställen medan ni pysslar med odlingarna eller bara kopplar av. I trädgårdens soligaste hörn ger en pergola med klätterväxter skön skugga och om ni drömmer om pool skulle det här vara den perfekta platsen för det.

Välkomna till en plats att drömma sig bort på och ett hem att riktigt leva i!

Kontakta mig för att boka förhandsvisning!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Klaus Lohmeier

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Klaus Lohmeier, Erik Olsson Fastighetsförmedling
070-723 52 75