Vattle byväg 70

Vellinge kommun, Vellinge kommun Se på karta

9 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
292 m²
Biarea
276 m²
Tomtarea
2 024 m²
Byggår
1935
Driftkostnad
61 050 kr/år

B(R)YGG DIN FRAMTID

Nu kan byns gamla bryggeri bli ditt! Detta underbara hem som med sin höga grund, sitt röda tegel och tidstypiska detaljer väcker uppmärksamhet i den lilla byn. En representativ och oerhört charmig villa anno 1935 som löpande vårdats och tagits om hand, en sann idyll väntar för er som drömmer om ett lantligt hem i modern tappning. Och på tal om tappning – även om spåren av den svunna tiden då huset var ett ölbryggeri är få, så är det ett stycke historia som kommer med huset. En historia som gör detta hus och plats ännu mer unik.

Boytan om hela 292 kvm är fördelad över två plan där nedanvåningen bjuder på generösa sällskapsytor med vackra rum i fil. Alla önskvärda attribut finns representerade; fiskbensparkett, de höga listerna och breda karmarna, djupa fönsterkarmarna och den vackra kakelugnen som förstärker den rustika och ombonade känslan. Det lantliga köket från Marbodal är stort och inbjudande, här finns plats för alla att stanna på middag!

Totalt finns här fem ljuvliga sovrum varav master bedroom utmärker sig med sin takhöjd, de synliga takbjälkarna och franska balkongen med utsikt över vackra vyer. Badrummet på ovanvåningen har omsorgsfullt renoverats och smakfullt klätts i italiensk marmor och klassisk inredning. Den vackra omgivningen med fri utsikt över öppna ängar och hästhagar gör sig ständigt påmind. Harmoniskt!

Utemiljön är magisk! Trädgården och kringbyggnaderna matchar sitt hus väl. Här har man skapat en skyddad oas med flera ljuvliga platser att njuta. Den stora gräsmattan och grönskande planteringar samsas med kullersten, gatsten och singel. Örtträdgården är en nyfunnen hobby hos säljarna att ta vid och grillplatsen är en dröm i sig. Sen att trädgården gränsar till hästhagar gör miljön ännu mer idyllisk…

Utöver detta finns här dessutom fantastiska biytor om hela 276 kvm. Dels en inredd sidobyggnad som idag används som gym men naturligtvis likväl kan nyttjas som kontor eller hobbyrum. Och så den fina ladan som är ett underbart utrymme att inreda som studio, ateljé, gästhus… Eller kanske rentav återuppta bryggeriet – i ny tappning. För att inte tala om den stora källaren. Ja ni hör – det här är allt ni behöver och lite till.

Det här är en synnerligen unik fastighet. Ett bekvämt, komplett och oerhört vackert hem för er som söker och njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet men samtidigt uppskattar bykänslan och det bekväma avståndet till Vellinge, Malmö och Köpenhamn.

Varmt välkomna till Vattle byväg 70 - ett hem för själen!

Läs mer hos mäklaren
Malmöhus Mäklarna AB

Kontakta mäklaren

Lina Renwall

Malmöhus Mäklarna AB
Mäklare Lina Renwall, Malmöhus Mäklarna AB
0709-79 33 85

Visningstider

  • 22
    jan
    Lör 22 jan kl. 13:00–13:45
    Anmälan krävs! Kontakta mäklaren för anmälan till visningen. Välkomna!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.