Sjövik 1

Vetlanda, Vetlanda Se på karta

750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
240 m²
Tomtarea
2 468 m²
Byggår
1923
Antal besök
24 333
Dagar på Hemnet
26

I närheten av ljuva Björköby, en landsbygdsidyll men även ett nav som knyter an till Nässjö, Vetlanda och Eksjö finner ni denna magnifika sekelskiftesvilla med adress Sjövik 1. Ett guldläge för er som är på jakt efter ett större fritidshus eller permanentboende med bra läge. Det är en trygg plats för familjen med skog, ängar och fält samt bedårande natur men även nära till ett rikt socialt liv och bra arbetsmöjligheter. Med vackert läge invid Rödjenäs station erbjuds nu möjligheten/tillfället att få chansen att återskapa (renovera) en historisk och anrik lanthandel.

Nu ges chansen att uppfylla din dröm om att få renovera ett gammalt hus med anor tillbaka mot början av 1900-talet. Förutom att huset bär på en spännande historia, möts du här av stora rum, många fönster, flertaliga kakelugnar och en generös takhöjd. Här finns möjligheten att ta tillvara på husets potential och omvandlat denna byggnad till ett unikt boende om ca 8-10 rum och kök med en sagolik känsla. Att som köpare få möjligheten att påverka planlösning, inredning samt materialval efter eget önskemål, torde vara varje kreativ människas önskemål. Boningshuset är ca 240 kvm (säljarens uppgifter 156 boa + 6 bia hos Lantmäteriet) stort och består idag av 10 rum och kök samt mindre källare. I bostaden finns en charm som är svår att finna i många andra hus, speglade dörrar, fönster med spröjs, gammaldags plankgolv, flera eldstäder samt en helt bevarad köpmansdisk i original! I nära anslutning till huset finns även en större gårdsbyggnad med gott om utrymme för garage/förråd. Huset har en gedigen stomme av trä och var mycket påkostat då det byggdes 1923 som lanthandel invid Rödjenäs station. De senare åren har taket lagts om, men invändigt samt fasad behöver en rejäl upprustning av hantverkares goda hand. Vi söker idag en ny ägare som kan fortsätta resan med att återställa fastigheten till sina forna glansdagar, som ser potentialen med detta vackra hus, har tid samt kunskapen att förvalta(renovera) byggnaden samt önskan att få leva i ett fantastiskt, kärleksfullt hem.

Naturen som omger Björköby är varierande. Här erbjuds en underbar kombination av skog, sjöar och öppna landskap. Ett flertal sjöar i närheten erbjuder både bad och fiske. De största är Nömmen och Södra Vixen som båda är berömda för sitt klara vatten och rika fiskebestånd. En ytterligare positiv faktor är självklart även närheten till större städer som Nässjö, Vetlanda samt Eksjö med dess historiska/välbevarade stadskärna med små mysiga gränder, butiker och omtyckta caféer.

Välkomna till en fantastisk möjlighet att förverkliga din dröm!

OBS: Läs gärna artikeln om Lisa och Gusten och deras väg mot drömboendet. Ni hittar artikeln under fliken "länkar".

Vid frågor/funderingar uppskattas telefonkontakt av ansvarig fastighetsmäklare Erik Wärme på tel 070-5255685.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Eksjö