Ålstavägen 29

Tungelsta, Haninge Se på karta

5 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
110 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
1 645 m²
Byggår
1925
Driftkostnad
46 197 kr/år
Antal besök
6 465
Dagar på Hemnet
15

På gaveltomten Ålstavägen 29 ligger ett av områdets finaste hus. Här har charmen från 1925 bevarats. Kök, badrum samt ytskikt har renoverats med väldigt exklusiva material. Ett hus för den kräsne.

Villan är disponerad i två plan plus pannrum. Nedre plan har två ingångar, en dubbeldörr till den tillbyggda hallen samt en köksingång.

I huvudentrén möts man av ett svart/vitt klinkergolv som löper vidare in i den inre hallen samt till nedervåningens WC. I hallen finns det en stor garderobsvägg med skåp från IKEA. En platsbyggd sittbänk är praktisk till bland annat skoförvaring. Vidare in i huset kommer man till en hall samt WC. Här finns ett handfat från Duravit, blandare från Tapwell samt toalett från IFÖ. Lampetten är från Astro.

Köket är som gjort för en kock eller dig som vill ha något utöver det vanliga. Stommar och skåpsluckor är från Ballingslöv. Bänkskivorna i betong är platsgjutna och det handgjorda kaklet tillverkats av keramikern Susan Brännström. Kaklet är bränt i den japanska RAKU-tekniken där varje platta är unik. Den stora emalj gasspisen från Falcon med tre ugnar pryder sin plats i köket. Ovanför spisen sitter den platsbyggda spiskåpan. Aggregatet är placerad på vinden, därför är den i stort sett ljudlös och med en effekt som inte kan jämföras med en vanlig köksfläkt.

Även husets sociala ytor hittar du på nedervåningen. Ett stort vardagsrum med fönster i två väderstreck är perfekt för att umgås i, ljust och rymligt med en stor braskamin från Roslagsspisen. Vidare kommer du till tv-rummet med en platsbyggd mediamöbel. Dolda skåp samt lådor gömmer både förvaring och kablage. Perfekt för att använda som sovrum vid behov.

I trappan upp till övervåningen finns belysning från Karlskrona Lampfabrik. Väl uppe finns det plats för en läshörna och en mindre kontorsplats. Fönster med utsikt åt tre väderstreck.

Vidare på övervåningen finns ett otroligt vackert badrum i spektakulär grön- och vit marmor. Porslinet är från Duravit, blandare från Tapwell och belysning från Karlskrona Lampfabrik. Bakom spegeln finns även här dold förvaring.

De tre sovrummen har alla takbjälkar, snedtak och praktiska platsbyggda garderober. Samtliga rum har utsikt över trädgården.

Den stora tomten är uppbyggd i flera ”rum”. Det finns odlingsytor, fruktträd, en skogsdunge, plana ytor för utelekar eller kanske en pool och parkering.

Taket på huset är bytt 2014 och ytterdörrar 2008/2010. Flera fönster är bytta till 3-glas fönster. Fasaden är i behov av renovering. Antingen med ny puts eller träfasad.
Området kring Ålstavägen har det bästa Tungelsta erbjuder. Lugna gator där barnen kan cykla och med skogen runt hörnet. Här ligger förskola, skola, pendeltåg i nära anslutning. Fotbollsplaner, idrottshallar och serviceområden är inom gångavstånd.

Fler bilder är på väg

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Haninge

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 9
    maj
    Imorgon kl. 14:00–14:45
    Välkommen på visning - anmäl dig gärna och välj en tid.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.