Florshult 1060

Örkelljunga Karta & restider

2 250 000 kr

2 500 000 kr -10%

VillaVilla

Florshult består av två hus på 125 m2 + hus 2 på 140 m2 med 25 m2 uppvärmd inomhuspool på en 4 684 m2 tomt med naturskönt ensligt läge. Film: https://youtu.be/fguhMMK4DOE

Florshult vid Örkelljunga består av två separata hus på totalt ca. 265 m2 boyta. Det gamla huset har anor från omkring år 1900 och är på ca. 125 m2 boyta + källarrum med tvättstuga, vatteninstallationer och rejäl panna med ved/pellets/el, som värmer båda husen via kulvert och även poolen, som ligger i det nyare huset. Säljaren åtar sig även att etablera en luft/vatten värmepump, som ett led i affären till begärt pris, om köparen önskar detta. En sådan anläggning kräver minimalt med underhåll och är billig i drift. Det gamla huset har en äldre standard, men det finns allt man behöver och det fungerar som det står, men behöver en del kosmetisk renovering inne och ute med målning/tapetsering och kanske byte av någon vindskiva. Då huset används för uthyrning idag ligger det plastmatta på stort sett alla golven, men trägolv finns under, om man vill plocka fram dem igen. Här finns hall, äldre badrum, vardagsrum med öppen spis, matsal, stort kök och tre sovrum.

Det nyare huset - "poolhuset", är byggt 1996 och sedan tillbyggt och genomgripande renoverat 2008 på ca. 140 m2 totalt. Huset är i mycket gott skick, bortsett från lite algrensning och målning på baksidan och fungerar som ett "självbärande" hus, om man t ex vill bo i det ena själv och hyra ut det andra. Här finns hall med våningssäng, två separata sovrum, litet vardagsrum, pentry/litet kök, matplats, badrum, nyare bastu med extra dusch (2008) och inte minst det stora poolrummet med ca. 25 m2 stor pool med "Jet-Swim" vattenstråle, helkaklat med golvvärme och skjutdörrar av glas ut till ca. 30 m2 stor terrass. Terrassen är förberedd med dragen golvvärme i plattan och plats för bubbelpool, till om man vill installera sådan i framtiden och ev. göra inglasat uterum. En verkligt unik fastighet som varit mycket attraktiv på hyresmarknaden och genererar ca. SEK 250 000 om året i hyresinkomster. Huset går även att hyra ut vintertid, på grund av den uppvärmda poolen (26-28 grader året om) och närheten till skidbacken Vallåsen. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja efter önskemål och avtal med säljaren.

Ut över bostadshusen finns även ett uthus från 1999 på ca. 25 m2 med ett isolerat rum på ca. 4 m2 och ett vedrum på ca. 10 m2. Uthuset är i gott skick, men behöver utvändig algrensning/målning.

4 684 m² (friköpt) trädgårdstomt helt för ändan av sidoväg till grusväg (som dock snöröjs vintertid), utan grannar inom 250 m. omkrets, inga trafikerade vägar eller annat i närheten som kan störa lugnet på platsen. Tomten är omgiven av bladad skog med en hel del vacker bokskog och ligger precis på gränsen till Hallandsåsen med mycket vacker och varierad natur och flera naturreservat i närheten. Ca. 600 m. från huset till goda vandringsmöjligheter på Skåneleden, som hänger ihop med Hallandsleden, där länsgränsen till Halland passeras ca. 1,5 km. från huset. Ca. 5 km. till närmaste badplats i Vemmentorpasjön och ytterligare fin badplats i Sjöaltesjön ca. 7 km. från huset och i Hjälmsjön ca. 8 km. från huset. Ca. 6 km. till Örkelljunga samhälle med goda inköpsmöjligheter och ca. 15 km. till skidbacken Vallåsen och till Kungsbygget med zipline, bungyjump och rodelbana sommartid. Ca. 35 km. till havet, Båstad och vackra Bjärehalvön. Ca. 55 km. från Helsingborg och ca. 110 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
265 m²
Tomtarea
4 684 m² tomt
Antal rum
11 rum
Driftkostnad
74 776 kr/år
Byggår
1900
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Florshult 1060 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 250 000 kr
Driftkostnad
74 776 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

12 074
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 207 dagar sedan, den 31 augusti 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips