Kallsjö 22

Skurup, Skurups kommun Se på karta

7 750 000 kr

8 750 000 kr -11 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
308 m²
Tomtarea
2,2 ha
Byggår
2015

Omgiven av grönskande dalar och kullar, men ändå nära till stränder och städer”

Bland åkrar, ängar och böljande dalar ligger denna idyll som är som tagen från en bästsäljande roman. Vid första anblick kan man tro att detta är en ytterst välbevarad egendom från början av sekelskiftet, men i själva verket uppfördes huset så sent som 2015. För att lyckas med denna svåra konst krävs det såväl känsla som kunskap, egenskaper som tydligt visar sig i huset. Det har dock inte kommit utan hårt arbete. Material, tillverkare, hantverkare och planering av bostadsytorna har omsorgsfullt valts ut under en lång tid. Det pampiga huset i herrgårdsstil erbjuder en spektakulär bostadsyta om hela 308 kvadratmeter där entréplanet bland annat består av tre sällskapsrum i fil, ett platsbyggt kök och ett lyxigt sovrum med dressing room och badrum en suite. På övre plan finns ytterligare fem sovrum, ett sällskapsrum och hela tre badrum. Från detta plan nås två stora takterrasser med trädäck samt en balkong, som bjuder på magiska vyer över de skånska slätterna. Spegelskjutdörrar, plankgolv, tilltagen takhöjd, bröstpaneler och spröjs är naturliga inslag, som om huset lika gärna kunde ha stått här i hundra år. Allting är genomfört och hela bostaden har en genomgående varm känsla. På tomten finns både en pool och egen kräftdamm. Trots det lantliga läget bor du bekvämt nära civilisationen. Drygt 2 kilometer bort ligger Skurup som erbjuder all tänkbar service. En biltur på cirka 20 minuter tar dig till flera av sydkustens charmiga fiskebyar och sandstränder. Här finner du ett påkostat boende på en sagolikt vacker plats.

MELLAN RAPSFÄLTEN. Skånes sydkust bjuder på fantastiska miljöer. På landsvägarna passerar du såväl dramatiska kustbranter som breda åkerfält, pittoreska fiskebyar och lantliga samhällen. Kallsjö ligger ca 2 kilometer utanför Skurup där det finns förskola, skola, vårdcentral, bank, mataffärer, restauranger, sporthall och mycket mera. På en kvart når du havet och trevliga matställen som Hörte brygga, Pillehill och Skivarps gästgivargård. På högt läge, mellan de mjuka kullarna, ligger det herrgårdslika huset som kallas Lillesjö, som är uppkallat efter en sjö som låg här förut. Här finner du en harmonisk plats mitt ute på den skånska landsbygden, men har samtidigt nära till större orter och städer. Från Skurup är det smidigt att ta tåget till både Malmö och Ystad. Det är knappt 2 km till tågstationen.

SNICKARGLÄDJE OCH SPRÖJS. Det bländvita huset lyser upp de gröna omgivningarna med sin storslagna husfasad som är klädd med stående träpanel, snickarglädje och höga fönsterpartier med spröjs. På taket ligger svarta betongpannor från Benders. En grusad uppfart med biluppställningsplats leder dig mot husets entré som ramas in av stenläggningar och väldoftande lavendel. Du möts av en ljus och rymlig hall med tapetbeklädda väggar i vitt med grått kryssmönster och vita snickerier. På golvet ligger ett portugisiskt kalkstensgolv, som fortsätter vidare in till en gästtoalett som nås till höger. Väggarna har vit pärlspont halva vägen upp som efterföljs av en gråmönstrad tapet och är utrustat med en vägghängd toalett och tvättställ med kommod. I anslutning till hallen, till vänster, finns en rymlig garderob för ytterplagg. Här finns också trappan upp till övre plan med förrådsutrymme under.

ENORMT LJUSFLÖDE. Från hallen kommer du vidare till de tre sällskapsrummen som ligger i fil. Här bjuds det på en ljuvlig takhöjd på närmare 3 meter, ett sagolikt lj

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Magnus Håkansson

Bjurfors Ystad
Mäklare Magnus Håkansson, Bjurfors Ystad
0701-641904

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.