Svankärrsvägen 26A

Sunnersta, Uppsala Se på karta

7 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
240 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
1 013 m²
Byggår
1974
Driftkostnad
64 666 kr/år
Antal besök
10 039
Dagar på Hemnet
12

Möjligheternas hus! En mycket representativ och välplanerad villa som genomgått många renoveringar. Spännande planlösning som öppnar upp för många intressanta idéer; Driva eget företag hemifrån? Ha uthyrningsdel för extra inkomst till hushållet? Generationsboende?

Missa inte chansen att uppleva detta hus och låt era framtidsplaner växa med huset. Här finns många rymliga sovrum och trevliga sällskapsrum fördelade på olika våningsplan, samtliga med tillhörande våtutrymmen samt god klädförvaring.

Familjen vistas helst på det stora trädäcket och avnjuter en lunch i bästa soliga söderläge eller tar sig ett svalkande dopp i den egna poolen. Vintertid slår man sig gärna till ro med en kopp te framför den öppna spisen inomhus eller grillar i spisen som nås från trädäcket. Lummig trädgårdstomt välkomnar barnens lek eller en skön eftermiddag i solen på en filt, grönskande träd samt tät häck omfamnar fastigheten och bidrar till lite insynsskydd.

Sommartid vallfärdar många av Uppsalas invånare till Sunnersta för att nyttja något av de populära baden i Mälaren och vintertid byts aktiviteterna ut mot längskidåkning, skridskor. "Gipen" med skid- och löpspår, fotbollsplan och "Gula stigen" finns alldeles runt hörnet. Närområdet erbjuder även bra skolor och förskolor (bl a 10 minuters cykelväg till Engelska skolan), skidbacke, fina restauranger med sjöutsikt, mataffär, vackra strövområden och goda kommunikationer oavsett om du cyklar, kör bil eller föredrar buss.

=== SUNNERSTA ===

Sunnersta är en stadsdel i södra Uppsala och Gottsunda församling. Sunnersta ligger vid Fyrisåns utlopp i Mälaren och är Uppsalas sydligaste egentliga stadsdel, den befinner sig cirka 8 kilometer söder om centrala Uppsala.

Från att ursprungligen vara en fristående tätort dominerad av fritidshusbebyggelse är Sunnersta sedan 1975 en del av Uppsala tätort.

Närheten till Mälaren gör Sunnersta till en av de mest attraktiva tillflyktsplasterna i Uppsala sommartid, man åker gärna till Skarholmen, Vårdsätra eller Graneberg och badar. Sunnersta har ett rikt föreningsliv med aktiva föreningar inom bl a bordtennis, fotboll, skidåkning och segling. Fritidsanläggningen Alnäs med äventyrsbana lockar även många besökare.

Några av Uppsalas mest attraktiva skolor finns i Sunnersta. Här finner ni bl a Sunnerstaskolan med låg- och mellanstadium och Engelska skolan för högstadieelever.

Det är enkelt att pendla från Sunnersta. En del föredrar att cykla längs de välbyggda cykelstråken, många nyttjar de smidiga påfarterna för bil och några föredrar att nyttja bussarna med hög turtäthet (i regel flera avgångar varje timme från ett flertal hållplatser längs Dag Hammarskjölds väg, Rosenvägen och Granebergsvägen/Vårdsätravägen). En busstur från Sunnersta till centrala Uppsala tar cirka 15-20 minuter.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala