Thorildsgatan 2

Tågaborg, Helsingborgs kommun Se på karta

27 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
424 m²
Biarea
165 m²
Tomtarea
890 m²
Byggår
1934

Med högt läge på hörntomt i lugna kvarter på Tågaborg ligger denna magnifika villa som genomgått en omfattande renovering och erbjuder en standard utöver det vanliga. Husets upphöjda läge ger såväl ett majestätiskt intryck som underbara vyer. Större delen av renoveringen är utförd under den senaste 18-månadersperioden då husets källare och två första våningsplan tagits om hand. Den traditionella stilen för byggnadens ytskikt och snickerier har bevarats, putsats och uppdaterats för att med stilsäker hand kombineras med funktion och lyx avseende våtutrymmen och kök. Hela tomten är också nyanlagd med allt från sten och gräsmatta till påkostade uteplatser med exklusiva materialval och ett rikligt utbud av växter och träd.

Efter en lugn bilfärd utmed Karl X Gustavs gata genom Tågaborgs norra delar svänger vi upp på Thorildsgatan. När de automatiska smidesgrindarna öppnat sig glider vi in på den stora och gatstensbelagda uppfarten utmed husets östra sida där köksentrén är belägen. Men vi tar oss så klart runt och äntrar bostaden från huvudentrén på den norra gaveln.

En pampig entré tar emot med en välkomnande hall, kapprum och gästtoalett. Vidare finns det tre stora sällskapsrum varav två har öppna spisar. Matsalen i mitten har ett stort vackert burspråk med pardörrar ut till terrassen och trädgården i väster. Under renoveringen har det också öppnats upp emellan matsalen och det intilliggande köket som numera flyter ihop på ett både modernt och funktionellt sätt. Köket har brunbetsad inredning från HTH och maskinell utrustning från Siemens med hög standard och utökad med dubbla ugnar och kaffemaskin. För bänkskivor föll valet på Dektons högkvalitativa kvartskomposit med naturell kulör.

Den vackert svängda trappan tar oss upp till andra plan med ett stort sällskapsrum centralt placerat och redan här möts man av de härliga vyerna över stans nordvästra delar med Öresund och Danmark i bakgrunden. Här finns det en magnifik öppen spis och vackra dubbeldörrar till balkongen. Vidare finns det tre stora sovrum varav två är belägna i fil med sällskapsrummet och det tredje har exklusivt och stort duschrum en suite i Carrara marmor. För de andra båda sovrummen finns ett gemensamt duschrum, även det stort och exklusivt inrett med Carrara marmor, dubbla duschar och badkar.

Det modernt inredda vindsplanet med synliga takbjälkar och golvvärme erbjuder tre mysiga sovrum, sällskapsrum med braskamin och vackra dubbeldörrar till den indragna balkongen, hänförande sundsutsikt, duschrum med toalett och tvätt utrustning samt kök i harmoniskt öppen lösning mot sällskapsrummet. Detta ordentligt inredda vindsplan får nog sägas bjuda mer än vad som normalt förväntas av en f d vind. Planet kan användas antingen för tonårsbarnen, hemmakontor, barn + au pair och/eller bara som ett generöst och bekvämt boende för gästande familjer.

Källarvåningen är även den fint inredd, med en takhöjd på 2,2 meter, och har tre stora rum för lek, spel eller som hemmakontor. Rummen ligger i fil i källarens västra del och har genomgående nylagd och heltäckande matta för bästa komfort. Vill man husera gäster även här, så finns både dusch och toalett. Vidare finns tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, teknikrum samt flera förrådsutrymmen.

Trädgården är berörd i inledningen och är som beskrivits helt nylagd med allt från gräs, buskar, stenläggningar till muren med infällda smidespalissader. Förutom den äldre renoverade terrassen i väster så har det skapats en mode

Läs mer hos mäklaren
Magnussons, Två Generationer AB

Kontakta mäklaren

Jan Hellemarck

Magnussons, Två Generationer AB
0733-124711