Nonnens väg 8

Centralt, Uddevalla Tjänster för säljaren
Karta & restider

Pris saknas
VillaVilla

Villa Skanskullen som uppfördes år 1890 kallades tidigare Thorburnska villan efter arkitekten Eugen Thorburn. Han lät bygga den fantastiska villan på Skansberget i centrala Uddevalla. Eugen Thorburn är känd för att ha ritat många spektakulära byggnader som Strömstads stadshus, Flickskolan i Uddevalla (nuvarande Musikskolan) och Lundenskolan i Göteborg. Dessutom har han ritat Kungsportsbron i Göteborg, skolhuset på Gustafsberg och flera vackra sekelskifteshus på Lagerbergsgatan i Uddevalla.

År 1921 eldhärjades Villa Skanskullen av en häftig brand men huset räddades och restaurerades. I Villa Skanskullen bodde systrarna Rosa och Margaret Thorburn.
Systrarna dog år 1951 med bara tre dagars mellanrum och villan skänktes då till Uddevalla församling. Villan har en tid fungerat som sjömanskyrka.
Sedan många år tillbaka är villan åter i privat ägo och nu har du den unika chansen att förvärva denna historiska byggnad.

Villa Skanskullen har tre våningsplan samt stor vind och källare. I entréplanet finns en komplett bostad med kök, matrum, sovrum, allrum, toalett och tvättstuga/duschrum. På nästa våningsplan som ni når via det imponerande trapphuset med höga vackra fönster hittar ni de sociala ytorna med bland annat en pampig matsal med kakelugn, vardagsrum, bibliotek, kök och serveringsrum.
Trapphuset leder er vidare upp till den mer privata våningen med tre sovrum, allrum samt badrum/tvättstuga.

Denna centralt belägna fastighet på Skansberget har en tomtarea på hela 5 049 kvm och på tomten finns plats för lek på de stora gräsytorna.

Visningen kommer ske söndagen den 25 november och gästas av Uddevallakännaren Gunnar Klasson som kommer berätta historiken om Villa Skanskullen.
Välkomna att ringa för att boka in er på visningen!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
202 m²
Biarea
91 m²
Tomtarea
5 049 m² tomt
Antal rum
12 rum
Driftkostnad
74 162 kr/år
Byggår
1890
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Uddevalla

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Nonnens väg 8 och skaffa lånelöfte nu.

Driftkostnad
74 162 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

17 027
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 32 dagar sedan, den 14 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips