Gladsax bygata 51

Gladsax, Simrishamn Se på karta

3 300 000 kr

Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Boarea
396 m²
Tomtarea
4 843 m²
Byggår
1909

Välkommen till Gladsax - den välkända byn på Österlen som har ca 35 egenföretagare att tacka för det stora besöksantalet, framförallt på sommarhalvåret! Gladsax angränsar till ett av Skånes vackraste utmarksområden - Bäckhalladalen, området är unikt och har en stor variation av sällsynta naturtyper och geologiska strukturer. Området är kuperat och den varierande markbeskaffenheten har tillsammans med långvarig betesdrift gett upphov till en mängd värdefulla naturtyper. Ett stort inslag av träd och buskar är ett av skälen till områdets stora biologiska mångfald. Ja, naturen här strax nordväst om Simrishamns tätort är verkligen både slående vacker och spännande!

Ett stenkast från byvägen som slingrar sig genom Gladsax ligger den gamla Prästgården. Den pampiga byggnaden har anor från sekelskiftet och är nu i behov av en rejäl upprustning, vilket för dig som ny ägare ger otroliga möjligheter. Kanske är det en efterlängtad bykrog som skall få ta form på detta strategiska läge mitt i byn? Kanske blir detta er tillflyktsort i ett framtida rekreationscenter? Eller kanske önskar ni odla ert trädgårdsintresse och letar efter en riktigt unik privatbostad? Möjligheterna är många och valet är ert!

En del detaljer och ytskikt ska naturligtvis även bevaras i framtiden, här finns flera originaldetaljer från byggåret såsom vackra golv och spegeldörrar. Prästgården har en lång historia och likaså förtäljer trädgården en historia från svunnen tid. Den är parkliknande och kännetecknas av stora, mycket gamla, löv- och fruktträd. Här ryktas det till och med om att Österlens äldsta träd står!

Via trädgården nås en vacker tegelbyggnad som förr har inrymt både garage och möjlighet till förvaring/övernattning. Från trädgårdssidan nås en grovingång som leder in till ett sovrum med WC samt intilliggande kök. Från köket, via en serveringsgång nås entréplanets största sal, här finns en värmande kamin. Huvudentrén leder vidare in till flera salar och rum, en mycket spännande planlösning. På entréplan finns därtill massor av förvaringsmöjligheter samt badrum med dusch. Övre planet bjuder bland annat på tre rum i fil, otroligt iögonfallande! Allrum, trapphall, badrum, förråd och kontor finns dessutom här på det övre våningsplanet.

Sammantaget utgör detta en fullkomligt unik möjlighet att få utlopp för kreativitet- och byggnationskännedom på en otroligt vacker plats, mitt i en aktiv och social by på Österlen! Projektet kommer att kräva stora ekonomiska och tidskrävande insatser men resultatet kommer att bli sagolikt! Så känner du att du har de ekonomiska musklerna och energin som krävs för att rusta upp denna unika byggnad? Ja då är du välkommen att anmäla intresse för visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen