Västanvägen 11B

Halmstad, Halmstad Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Boarea
418 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
1 144 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
2013
Driftkostnad
48 622 kr/år

Denna exklusiva och unika villa med bruksarea 419 kvadratmeter ligger på högt läge och diskret inbäddat i villaområdet, Väster, en kort promenad från centrum. Redan från infarten till huset slås man av den spännande utvändiga arkitekturen och det privata läget. Båstadsbaserade arkitekten Kaj Linghoff står bakom denna villa som är utöver det vanliga. Här har byggherren inte sparat på något och det är verkligen ett boende med "extra allt". Några exempel på detta är; prefabricerad betongstomme, två separata garage, tre balkonger/terrasser, spatiös uteplats på gjuten platta, stort inglasat uterum, biograf, spaavdelning, kylrum samt vinkällare, luftkonditionering, K N X- system och så vidare. Listan kan göras lång. Men framför allt, är detta ett boende som är representativt, smakfullt, välplanerat och välkomnande.

På insidan är det rymligt, ljust och sobert lyxigt men på samma gång praktiskt och genomtänkt. Hela insidan präglas av öppenhet och stora glaspartier och skjutdörrar suddar ut gränsen mellan ute och inne på ett behagligt sätt. Den extra takhöjden, hela 280 cm, på entréplan och ovanvåningen skapar ytterligare känsla av rymd.

På entréplan ges gott om plats åt sociala tillställningar i både små eller stora mått. Kök, vardagsrum och matsal bildar en enda generös öppen yta och härifrån når du dessutom den härliga terrassen samt det generösa inglasade uterummet. Entréplan inrymmer också ett "master bedroom" med "walk in closet" samt ett badrum "en suite". Innanför entrén finns en gästtoalett samt ett rymligt och praktiskt klädvårdsutrymme.

Ovanvåningen, som du når via en öppen vacker ektrappa, går i samma färgtoner och stil som övriga huset. Här möts du av ett allrum med utgång till en av de tre balkonger/terrasser som erbjuds på detta våningsplan. Här finns tre rymliga sovrum med var sin tillhörande klädkammare. Samtliga sovrum har egen utgång till en av balkongerna. På våningsplanet finns ett ljust badrum med alla bekvämligheter samt egen utgång till separat balkong.

Hela nedervåningen andas lyx och nöjen! Tack vare en generös takhöjd på 260 cm och att man gjort större terrasseringar utanför huset ger de stora glaspartierna ett härligt ljusinsläpp. På våningsplanet ges bland annat plats åt ett stort biljardrum, kylrum för mat, kylrum som vinkällare, biograf, spaavdelning med bastu och bubbelpool, gym samt kontor. Även på detta våningsplan finns ett fullt utrustat badrum med alla bekvämligheter.

Utemiljön är också den både genomtänkt, smakfull och påkostad. Den privata stenlagda infarten från Västanvägen leder ner till husets pampiga entrésida. Här finns en vändplan med plats för flera bilar. Infarten och vändplan är stenlagd med betongplattor. Det löper ett svart trästaket längs infarten som sedan fortsätter runt hela egendomen. Det finns två separata garage på var sida om huskroppen.

Den härliga trädgården som omgärdar huset är väldesignad och gifter sig på ett smakfullt sätt med den stilrena byggnaden. Buxbom, avenbok, planteringar och gräsytor samsas med stenläggningar och generöst tilltagna uterum och terrasser. Även om trädgården är pampig så är den också planerad för att vara lättskött. På trädgårdssidan finns den stora uteplatsen som löper längs hela huset och vetter mot soligt sydväst läge. Uteplatsen vilar på en klinkerbelagd gjuten platta och här ges gott om plats åt både loungemöbler, grill, solstolar och matsalsmöblemang.

Friggeboden, även den i betongelement, är inredd till gästlägenhet med egen separat WC.

Välkommen att kontakta mäklaren för privat tidsbokad visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Halmstad