Ravlunda byaväg 21

Ravlunda, Simrishamns kommun Se på karta

12 700 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Boarea
220 m²
Biarea
300 m²
Tomtarea
3 910 m²
Byggår
1881
Driftkostnad
66 140 kr/år

I den charmiga kyrkbyn Ravlunda, som påminner om ett fiskeläge en bit från havet, finner vi denna smakfullt renoverade Österlengård. Här bor man längs med den gamla byvägen med fantastiskt läge, omringad av kringbyggda gårdar och korsvirkeslängor och med närhet till både bokskog och hav/strand. Denna kringbyggda gård från sent 1800-tal erbjuder idag bostad, fullutrustat gästhus, ateljé/galleri och festsal mm. En härlig blandning av bevarade äldre detaljer som korsvirke, gråstens, tegel och putsfasader med moderna inslag bildar en riktig Österlendröm! Interiört finner vi vackra brädgolv, putsade väggar, spegeldörrar, kaminer, synliga bjälkar och golv av vackert svart "komstadflis" mm. Det separata gästhuset med korsvirke och vasstak har gott om plats för familj och vänner som vill stanna lite längre eller kanske för att hyra ut? Längs den välskötta och insynsskyddade trädgården finner vi en porlande bäck som slingrar sig vackert längs trädgården. Innergårdens vackra kullerstensbeläggning har återskapats under senare år.
Här finns enorma möjligheter, kanske är just detta din chans att uppfylla drömmen om att kunna kombinera boende med verksamhet? Eller kan detta vara din fristad och byta stadens stress och hets för lugn och ro på ett naturskönt Österlen?

I Ravlunda bor man med kort cykelavstånd till hav/strand i Haväng och Skepparp. Några kilometer bort finner man Brösarp och Kivik med livsmedelsbutiker, skolor, restauranger och annan service.
En plats med det mesta och bästa av Österlen!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Jörgen Jönsson

Bjurfors Österlen
Mäklare Jörgen Jönsson, Bjurfors Österlen
0701641901