Södergårdavägen 14

Södergårda Östra B&B, Hammenhög, Simrishamns kommun Se på karta

6 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Tomtarea
2 884 m²

Södergårda Östra B&B. Att bo & verka! Ni vet den där känslan som man kan få när man bor på ett riktigt mysigt B&B, känslan av att man kanske borde byta liv. Tänk om man bara skulle säga upp sig och istället driva ett B&B på en himmelsk plats som man älskar.

På den här lilla gården finns möjligheten att bo och bedriva verksamhet på samma plats, utan att behöva märka av B&B-gästerna när man befinner sig hemma i bostadshuset. De äldsta delarna, som stallet, är från 1850-talet. Men själva boningshuset brann ner i början av 1900-talet. När det byggdes upp igen gjorde man det i en stil som matchade de gamla byggnaderna med många vackra trädetaljer i form av paneler på väggarna och vackra bjälkar. Strax efter millennieskiftet byggdes denna gård om till ett B&B av de tidigare ägarna och sedan 2019, när nuvarande värdpar tog över, har man gjort ytterligare förbättringar och renoveringar.

Om du söker ett annat liv och drömmer om att driva ett eget B&B på Österlen, nu har ni chansen. Kanske är detta din möjlighet som är för bra för att inte våga hoppa? Här finns en möjlighet att lämna en stressig inrutad vardag men slippa börja från noll. Här finns ett inarbetat koncept som ger er en mjukstart där allt är förberett med bokningssiter, hemsida, facebook och Instagram. Ni kan med andra ord bara hoppa direkt in i en väloljad och välrenommerad verksamhet.

De sex gästrummen är alla unika, personligt och kärleksfullt inredda i olika stil och färgkombinationer. Det som de alla har gemensamt är de sköna sängarna som erbjudit många nöjda gäster en riktigt skön och stressfri sömn och som tillsammans med den lantliga tystnaden varit det som lockat många gäster att komma tillbaka. Igen och igen. I rummen finns förutom nymanglade lakan också badlakan och badrockar som gästerna kan använda när de ska ta en dusch i något av de tre badrummen som de delar med övriga gäster.

En stor fördel för ekonomin är att solceller och två laddstolpar till elbilar är installerade i fastigheten. Och nu är det du som får njuta av effekterna under många år framöver. Med solcellernas hjälp förbrukar gården ca 25.000 KwH, detta alltså för både uthyrning och bostad! Stället är fullbokat här är hela högsäsongen är förutsättningarna för nästa ägare mycket goda. Omsättningen kring en halv miljon går säkert att utveckla och kanske en i familjen kan leva på verksamheten.

Storlek:
1) användbar golvyta uppmätt med lasermätare av Uppvik i samband med framtagning av ritning, avrundat till närmaste kvm, v.v. se ritning:
Bostad ca 158 kvm (80+78) Källare ca 13 kvm. B&B hus & länga ca 323 kvm (Bottenvåning 178 + Vind ovanför B&B sovrum 103, loft/rum ovan kök och förvaring 42 kvm). Stall/loge/garage länga ca 157 kvm.
2) Lantmäteriets fastighetsutdrag: Småhusenhet: 155 kvm boyta och 15 kvm biyta. Hyreshusenhet: 133 kvm

Ansvarig mäklare: Elisabeth Wretsell, 0704-52 06 46, [email protected] (maila för lättast kontakt)

Läs mer hos mäklaren
Uppvik & döttrar

Kontakta mäklaren

Uppvik Österlen Lotta Nordstedt

Uppvik & döttrar
Mäklare Uppvik Österlen Lotta Nordstedt, Uppvik & döttrar
0414-708 00