Platsen 1

Adelöv, Tranås Se på karta

1 400 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
130 m²
Biarea
200 m²
Tomtarea
4 078 m²
Byggår
1875
Driftkostnad
121 406 kr/år

Detta hus har mycket som är värt att lyfta fram. Här erbjuds ett anrikt boende där de vackra originaldetaljerna skvallrar om en svunnen tid. Här finns gott om plats för såväl boende som att bedriva versamhet. Idag drivs här Krydderi Krokus som är välkänt för de för de flesta Tranåsbor med en kundkrets som sträcker sig långväga. På senare år har även deras servering av blivit populär. Dagens lunch serveras i matsalen innanför butikslokalen och sommartid finns möjlighet att sitta på den nybyggda altanen.
Vissa kvällar i månaden erbjuder de även trubadurkvällar och after work.
Entréplanet har gott om plats med varuintag, diskrum, tillredningsytor och förrådsutrymmen, men skulle även gå att utveckla om man vill utöka restaurangverksamheten.
Från andra änden av huset når man den privata delen. En hall med klinker och golvvärme, synliga timmerväggar och trapp som leder upp till övre plan där bostadsytan finns. Vackra trägolv med breda plankor i vardagsrummet och matrummet. Två sovrum, ett kontor och ett stort och rymligt kök. Köket har även det trägolv och renoverades 2008 med nya skåp och vitvaror. Efter det har även kyl och frys satts in så sent som 2020.
Stora förrådsbyggnader och garage bakom huset, delvis isolerade.
Denna fastighet är för många kända som hjärtat av Adelövs Marknad och dess stora ytor inbringar även hyresintäkter under marknaden.
Här finns möjlighet att förvärva denna unika fastighet, men möjlighet ges också att förvärva det bolag som idag bedriver verksamheten.
Välkommen att anmäla ditt intresse

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Tranås