Norra Kungsladugården - Fogdegårdsvägen 2

Kungsörs kommun Se på karta

7 195 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
13 rum
Boarea
550 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
1,2 ha
Byggår
1824
Driftkostnad
80 700 kr/år

Möjlighet till hästhållning! Här finns möjlighet till hästhållning för ett par hästar, nuvarande ägare har tidigare haft två hästar på lösdrift. Möjlighet att bygga om till stall finns också. Varför inte köpa gården som Juridisk person? Bygga om till flerbostadshus, kontorshotell eller liknande?

Varmt välkommen till Norra Kungsladugården som besitter en historia som sträcker sig långt tillbaka i Sveriges historia. Gården och stallet byggdes från början så tidigt som 1760. Efter en brand 1824 återställdes boningshuset på originalgrunden till dess nuvarande utförande. Det är inte ofta du har chansen att förvärva en fastighet som besitter en så stor del av Sveriges historia. Åt vem detta hus en gång byggdes väcker frågor hos många, under åren har flertalet stora profiler bott i huset. Kungsörs kungsgård grundades från början av Gustav Vasa 1538, då bestod gården av borgård, en stallmästaregård och en ladugård som i sin tur bestod av södra och norra delen. I början av 1700 talet fanns ett behov av ståndsmässiga byggnader på gårdsfogden, byggnaderna i borggården var då i dåligt skick vilket lade grunden till rivning av dessa. Vilket lämnade plats åt den ståndsmässiga byggnad som idag pryder platsen. Mer om denna historia finns att läsa i bifogat historiskt dokument på vår hemsida notar.se.

Huset har genomgått flertalet större renoveringar, där man noga bevarat husets karaktär. Tidstypiska detaljer såsom öppna spisar, vackra snickerier och spröjsade fönster är självklart bevarade. Och var så säker, det genuina, gedigna och solida sitter där det ska i alla detaljer, inne som ute. Men allt var inte bättre förr, det som bland annat är renoverat på senare år är utrymmen som badrum och kök som håller högsta klass med all maskinell utrustning man kan tänka sig. Vad sägs om ett kök utrustat med gasspis, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys?

Bottenvåningen lämnar gott om plats för umgänge och social samvaro. Stora sällskapsytor med rummen i fil där den stora verandan ut mot trädgården och poolen är den självklara platsen under årets varma månader. Ovanvåning blir familjens privata handlingsutrymme, här finns flertalet (6-9st) sovrum både för den stora familjen men också med plats för flertalet gäster för den som vill. Från master bedroom når du en av husets stora terasser med vacker utsikt i soligt söderläge. Fastigheten blir i och med dessa attribut en självklar mötesplats för både familj och vänner!

Sammantaget, varmt välkommen att kontakta mäklare Andreas Sjösten på 076-180 24 11 alternativt [email protected] för att boka in dig på visningen samt för att ta del av besiktningsprotokollet. OBS! Föranmälan till visning krävs.

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Andreas Sjösten

Notar
Mäklare Andreas Sjösten, Notar
0761-80 24 11
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2021

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.