Kullavägen 205

Ängelholm, Ängelholm Tjänster för säljaren
Karta & restider

23 000 000 kr
Gård/SkogGård/Skog

Herrgårdselegans
I södra delen av Ängelholm beläget mellan den sex kilometer långa sandstranden Sibirien och underbara Vegeholms skog finns denna anrika fastighet som uppfördes av Kantorn och hästhandlaren Jakob Kull år 1860. Enligt sägen satt Jakob Kull, mörka nätter, högst upp i tornrummet och eldade för att få skeppen i Skälderviken att förlisa på Sibiriens strand så han kunde plundra dem.

Kulltorps Gård med dess historia och härliga arkitektur ger en fin möjlighet att bedriva verksamhet, utmärkt beläget endast minuter från Ängelholms centrum. Gården har nära till service, skola och kommunikationer som flygplats och tåg och endast 60 minuter till Kastrup. De välhållna byggnadernas bländvita kalkputs skapar en attraktiv enhet som förhöjs av den tillhörande marken med samlade hagar och uppvuxen skog. Mangårdsbyggnaden om 14 rum bjuder på sällskapsytor där rader av höga fönsterdörrar öppnar upp mot det insynsskyddade poolområdet. De fyrlängade ekonomibyggnaderna består av två stall, foderlada, fem garage samt en enklare bilverkstad för hemmabruk. På ett diskret avstånd från mangårdsbyggnaden ligger ett grindhus inrett med två lägenheter.

På detta fantastiska läge, nära hav och stad få du ett avskilt boende med alla bekvämligheter du kan drömma om. Det finns alla möjligheter att utveckla egen verksamhet på hemmaplan samt ger gården utrymme för alla att ha sin egen hobby. Det finns även möjlighet att bygga ridhus.

Gångavstånd till Ängelholms ishockey- och fotbollsanläggningar. Närhet till Ängelholms flygplats och ca en timmes bildfärd till Kastrup.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård
Boarea
517 m²
Biarea
108 m²
Tomtarea
14 ha tomt
Antal rum
14 rum
Driftkostnad
61 618 kr/år
Byggår
1860
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Kullavägen 205 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
23 000 000 kr
Driftkostnad
61 618 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

97 985
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 224 dagar sedan, den 14 juni 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Guider & Tips