Snårestadsvägen 149-37

Snårestad, Ystad Se på karta

7 275 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
14 rum
Boarea
550 m²
Tomtarea
1 489 m²
Driftkostnad
49 400 kr/år

TVÅ HUS, GÅRD, B&B, GALLERI - BARA FANTASIN SÄTTER GRÄNSER

Väster om Ystad ligger Snårestad, en väl ansedd och populär by i Ystad kommun. Området är en småkuperad odlingsbygd på Söderslätt. Dess höga läge gör att man skymtar havet på många ställen i och runt byn. Det är inte många kilometer till Svarte, den större orten med tågstation. Tågen går till Ystad och vidare till Simrishamn i öster och till Malmö, Lund och Köpenhamn i väster. Med bil är E65 några minuter bort, perfekt för pendlaren eller för den som vill ha närheten till Sturup och Kastrup.

Välkommen till Snårestadsvägen 149-37, en rofylld plats med möjligheter att förverkliga sina drömmar. Det kan vara generationsboende, verksamhet, Bed and breakfast eller annat där du behöver plats både inom- och utomhus. Redan på väg in på tomten märker du att detta är något utöver det vanliga. Boningshuset och den före detta ekonomibyggnaden binds samman av en vägg med en välkomnande port. Innanför dessa öppnar den härliga innergården upp sig. Den klassiska ”rickepumpen” tillsammans med trädäck, gräsmatta och viddunderlig utsikt i söder, är faktorer som gör att du utbrister - VILKEN OAS.

Boningshuset har troligtvis historia från 1890-talet. I hallen ligger ett laminatgolv och spiraltrappan leder upp på ovanvåningen.
Kök med klinkergolv (elburen golvvärme). Köksinredning med furuluckor, spis cirka 10 år, diskmaskin cirka 2 år och fläkt.
Vidare finns en entre från husets gavel. Här ligger klinkergolv. Intill finns ett tvådelat badrum där den ena delen utgör en duschavdelning och den andra separat toalett, klinkergolv, delvis kakel på väggar.
Allrum med brädgolv, fönster i öster. Ytterligare allrum med brädgolv, Fönster i öster och söder, öppen spis (sotad och brandsyn 2020).

Ovanvåningen bjuder på en hall med furugolv, öppet upp i nock, fönster med både sjö- och havsutsikt, kamin.
Sovrum med furugolv, fönster i norr. Badrum från 2018 med klinkergolv, kakel på väggar, duschhörna.

Rakt över gården finns de gamla ekonomibyggnaderna som förvandlats till ett boende utöver det vanliga. Trädäcket är perfekt beläget i söderläge. Utsikten över vidderna är bedårande.
Hela denna byggnad är omgjord från stall och loge till bostadsyta.
I entrén öppnar ett stort, härligt allrum med klinkergolv, golvvärme, synliga bjälkar, välvda fönster, luft/luft, kamin och ett kök med köksinredning i vitt. Badrum med klinkergolv, kakel på väggar, duschhörna och tvättavdelning.
Ytterligare allrum med klinkergolv, härliga pardörrar i glas med spröjs, trädäck och utsikt mot vidderna. Här leder trappan upp till ovanvåningen. Ytterligare sovrum/allrum med laminatgolv, synliga bjälkar i tak.

Ovanvåning med ett stort härligt allrum, öppet upp i nock, den vita träpanelen i tak och takfönstet ger extra ljus åt rummet.
Badrum med klinkergolv, kakel på väggar, takfönster, spottar i tak. Separat walk-in-closet.

Tillbaka på entréplan innanför köket öppnar nästa avdelning upp sig. Här ligger det stora biljardrummet med vitmålad träpanel i tak och infällda spottar i tak. Ett trappsteg ner väntar det magiska allrummet där bara fantasin sätter gränserna. Portarna är bibehållna vilket gör att användningen kan vara allrum, ateljé, utstälningshall eller vad man vill. Det gråmålade betonggolvet, den vita träpanelen i tak gör rummet extra stort och luftigt. När man vänder blicken upp i taket väntar nya överraskningar. Mitt i rummet löper en bro som binder samman de två delarna av ovanvåningen.
Ovanvåning

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Magnus Håkansson

Bjurfors Ystad
Mäklare Magnus Håkansson, Bjurfors Ystad
0701-641904

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.