Kommande

Fredkullagatan 14

Kungälv - Centralt, Kungälvs kommun Se på karta

6 450 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
160 m²
Biarea
39 m²
Tomtarea
919 m²
Byggår
1936
Driftkostnad
50 400 kr/år
Kommande


I ett av Kungälvs mest centrala villakvarter, på lugn och trevlig gata ligger denna charmiga 30-tals villa. Här bor man mitt i stan men med allt vad ett hus erbjuder samt uterum, garage och dessutom med en sagolikt vacker trädgård och generösa uteplatser med fina sollägen.

Högt men också något skyddat beläget mitt i centrala Kungälv ligger ett gult trähus med en totalyta om ca 180 kvm fördelat på ett och ett halvt plan med en del källare.
Ett tilltalande och trivsamt hem med fantastisk helhetskänsla med högt och ljust läge. Huset öppnar för en enorm möjlighet att förädla gammalt med nytt.
Delvis bevarad känsla från 1930-talet där man känner den gedigna stabila plankstommen och den generösa takhöjden. Fina sociala ytor som i en öppenhet mellan matsal och vardagsrum rymmer flertalet nära och kära som ska umgås. Ljuset faller fritt från alla fönster inne i vardagsrummet, parkettgolven är välvårdade och fönsterpartierna visar upp staden och Älven som liksom ramar in Kungälv och där man ser Hisingen ta vid. Vyerna ger rummet en härlig karaktär. Här finns både plats för den stora sittgruppen samt matsalsbord för festligare tillställningar. Braskaminen ger en skön värme och mysfaktor kallare kvällar. Stort sovrum och badrum finns också på detta planet. Uterummet lockar på husets baksida.

Den vackra trädgården med blommande träd och buskar omsluter och skyddar men blir också som ett levande konstverk att titta på oavsett årstid. En fantastisk plats för stora familjen att samlas när grillen är tänd och lyktorna tända. Sommarkalasen är många då det enkelt kan dukas upp för stora sällskap och matintresserade kan kreera i uteköket. Barnen påtar gärna i så-lådor och trädgårdsland där det odlas för fullt. Hinkarna fylls av bär från bärbuskarna och pajerna ger en ljuvlig doft när det bakas i kökets ugn.
Köket i något äldre utförande känns harmoniskt och trevligt, något gott står och puttrar på spisen och radion spelar lugn och skön musik. Möjlighet att öppna upp från vardagsrummet mot biblioteket, vilket är något att lägga på minnet.

Ta trappan upp till den mer privata avdelningen på övre plan. Där finns ett mindre allrum, helkaklat badrum med dusch och badkar, två stora sovrum. Här blir stadsvyn om än mer påtaglig.
Här finns många möjligheter att fortsätta skapandet beroende på livsstil.
Vyerna är vackra över Nordre älv och staden, sovrummen är stora och kan bli fler, badrummen helkaklade med moderna bekvämligheter och uterummet som är vinterbonat året om är helt fantastiskt med golvvärme. Många och bra förråds- och förvaringsmöjligheter. Källaren kan utvecklas efter behov för familjen men erbjuder praktiska och bra lösningar såsom tvättstuga, förråd och bastu. Sammantaget ett stort hus med härlig själ, vackra vyer och ett fantastiskt läge.

Just läget är för många rent av idealiskt, mitt i centrum men ändå avskilt och insynsskyddat. Nära till allt, såsom mataffärer, butiker och restauranger i nya Kongahälla Shoppingcentrum och resecentrum som tar dig med väldigt smidiga pendlings möjligheter via buss och expressbuss till Göteborg eller Stenungsund på mindre än 20 minuter.
Grundskola och förskola precis intill. Smidigt när barnen är små och man kan vinka till dem från fönstret och känna trygghet när de glada i hågen går in i klassrummet.
En kort cykeltur tar dig till Mimershus som är gymnasieskola med populär idrottsanläggning samt bibliotek och aktivitetscenter där det erbjuds både teater och konserter etc. Kungälvs bu

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Kungälv

Kontakta mäklaren

Pernilla Berger

Bjurfors Kungälv
Mäklare Pernilla Berger, Bjurfors Kungälv
0708136151

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.