Oxhagsvägen 2

Alsterbro, Nybro kommun Se på karta

2 450 000 kr

2 900 000 kr -16 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
16 rum
Boarea
480 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
745 m²
Byggår
1924
Driftkostnad
89 060 kr/år

Villa Fröjdekulla - Ert nya Drömboende eller Drömprojekt!

Ett underbart hus där ni på generösa och rogivande ytor finner ert optimala boende. Ni kanske kombinerar detta med att ge plats för Fritidsboende för några familjemedlemmar, och möjlighet till generationsboende. Ni kanske äntligen får plats för er hobby eller näringsverksamheten ni drömt om. Fortsatt Restaurang, Cafe, Uthyrning av lägenheter, B&B, Konstateljé - Alternativen är oändliga!

Om ni själva inte är intresserade av att nyttja Restaurang-köket så kan säljarna vara intresserade av att teckna hyresavtal på Kallskänken, Varmköket, Diskrummet och Köksentrén som leder in i Kallskänken. Det är i storleksordningen 60-65 kvm. Vanligt två-årigt hyresavtal med årshyra 52 000 SEK + moms.

Efter 23 år med Villa Fröjdekulla har nu Robert Krosse och Lotta Krosse Marklund bestämt sig för att lämna över sitt livsverk i nya händer. De vill nu ge möjligheten för nya människor att förverkliga sin dröm om det såväl gäller ett eget boende eller lockar er som entreprenörer att bygga vidare på historien över denna fantastiska byggnad och denna härliga plats. Det kan hända att ni vill fortsätta bygga vidare på deras verk, eller har egna spännande ideer för denna klenod mitt i Glasriket.
Kanske fortsatt som kombination av restaurang och privat boende (vilket säkert många i regionen hoppas på) eller kanske i någon annan spännande skepnad.

Låt drömmarna ta fart och fantasin flöda – Detta kanske är ert nya ”Livsprojekt”.

Läs mer och låt Er inspireras på www.villafrojdekulla.se

Historien om Villa Fröjdekulla:
I det lilla brukssamhället Alsterbro finns denna unika byggnad, som idag hyser en restaurang, men så har det dock inte alltid varit.
Huset byggdes 1924 av traktens storbonde och har under årens lopp haft, förutom ett flertal hyreslägenheter, byns första konsumbutik, skrädderi och telegrafstation.
Från slutet av sextiotalet stod huset mer eller mindre tomt, endast ett antal hyresgäster bodde under denna tid i lägenheterna i huset vilket sedan fick nya ägare 1990. De nya ägarna satte genast igång med en omfattande renovering som tog närmare två år.
Då huset anses ha ett stort kulturhistoriskt intresse gjordes renoveringen under överinseende av Kalmar länsmuseum. Alla fönster, paneler och lister är original och de tio kakelugnar och tre järnspisar som finns i huset fungerar.
1996 tog Robert och Lotta över verksamheten. De utökade rörelsen med att bygga en mysig pub i källaren, dit bygdens folk nu letar sig för att träffas under enklare former över ett glas öl eller en flaska vin. Köket blev sedan för litet, varför det
byggdes till 2005 med 25 kvm och blev mycket mer rationellt.

Genom åren har krögarparet fått förtroendet att göra maten till 100-tals bröllopsmiddagar. De har levererat till födelsedagskalas och öppnat upp dörrarna till sina salonger vid jul och påsk för fest och minnesstunder.

Nu finns möjlighet för Er att fortsatta deras resa. Vägen är utstakad och det är bara att gå vidare i deras anda men med Era nya idéer.

Alternativ ett är att ny köpare övertar fastigheten med varumärket "Villa Fröjdekulla" och fullständigt restaurangkök enligt inventarielista. Priset enligt alternativ ett 2 900 000 SEK.

Alternativ två är att fastigheten sälj som ren hyresfastighet utan varumärket "Villa Fröjdekulla", byggnadstillbehör i kök och restauranginventarier och kan drivas vidare som boende, kontor, konstateljén, bed and breakfast eller enligt en ny köpares idéer. Priset enligt alternativ två 2 450 000 SEK.

I Alsterbro finns Skola F-klass till 9, nybyggd förskola med sjöutsikt.
Store Hindsjön med fiske och aktiviteter samt badplats med brygga och hopptorn.
Fotbollsplan, paddeltennis, beachvolleyplan, utegym, grillplatser och bastu vid badplats.

Förutom det finns service genom mycket bra matbutik Coop, som har öppet varje dag kl. 09:00 – 20:00,
Alsterbro minihotell och pizzeria. På andra sidan vägen finns deltidsbrandkår, med möjlighet till anställning för den som önskar.

Välk

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kalmar

Kontakta mäklaren

Håkan Hellström

Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
Mäklare Håkan Hellström, Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
+46705494963

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.