Kåbovägen 26A

Kåbo, Uppsala Se på karta

16 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
16 rum
Boarea
318 m²
Biarea
145 m²
Tomtarea
924 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1999
Driftkostnad
69 258 kr/år

VILLA MED TVÅ LÄGENHETER MED HÖGSTA STANDARD I UPPSALAS FINASTE VILLAOMRÅDE KÅBO

I ett av Uppsalas absolut finaste villaområden finns nu en möjlighet att förvärva en ståtlig fastighet på Kåbovägen 26 A, alldeles intill Stadsskogen. Fastigheten är byggd 1999 och genomgick 2016-2017 en mycket stor renovering/ombyggnad med bl a nya fönster, nya helkaklade våtutrymmen, två nya kök, nya ekplanksgolv, ommålning av samtliga väggytor, omdisponering av ytor m.m. Fastigheten är i mycket gott skick.

Ingång från platsbyggd entré med tak in till hall med klinkergolv och ett helkaklat duschrum med golvvärme och fönster. Vidare in till ytterligare hall med ekplanksgolv som leder in till det påkostade och platsbyggda köket med inredning från Puustelli med bl a dubbla kylar/frysar och microvågsugnar, samtliga maskiner från Siemens, bra arbetsytor på stora bänkar av granit och här finns plats för många kring bordet och även möjlighet till en "loungeavdelning". Åt andra hållet från entrén finns 3 sovrum med ekplanksgolv. Trapp leder upp till plan 1. Här finns ett vardagsrum och 3 sovrum, dessa rum är i samma utförande som på entréplanet. Här finns också ett helkaklat duschrum med golvvärme. Ytterligare en trappa upp finns 2 rum där det ena rummet är avskilt med en glasvägg. Utförandet är samma som på övriga plan.

Från entréplanet finns trapp ned till den inredda källaren men det finns också en separat ingång till denna del av huset på en av kortsidorna.
Här finns en stor hall med klinker, 5 sovrum med inredning som i de övre planen, 3 helkaklade dusch/wc-rum, helkaklad tvättstuga samt ett kök med plats för ca 8 personer kring bordet.

Fastighetens rum kan med lätthet byggas/flyttas om, om färre och större rum önskas, t.ex. kan man skapa ett stort vardagsrum och bibliotek på entréplanet, eller kanske skapa större rum på de övre planen, möjligheterna är många!

Fastighetens totalyta är på sammanlagt ca 463 m² och fördelat på ca 318 m² boyta och ca 145 m² biarea. Fastigheten är idag uppdelad på 2 lägenheter. Det finns separata ingångar till de två respektive lägenheterna men det finns en innertrapp mellan de två som också sammanbinder dem. Huset håller en mycket hög standard invändigt och kan användas för många olika ändamål, kanske främst som familjebostad med möjlighet till generationsboende, eller för företagare som vill ha sin verksamhet i källarplanet. Man kan även tänka sig att fastigheten används för studentboende, eller företag som vill ha en egen fastighet för konferenser och möten. Detta är ett hus som måste ses och upplevas på plats. Huset säljs i bolagsform vilket betyder att man köper aktierna i ett aktiebolag som är helt skuldfritt.

Gräsbevuxen tomt om 924 m² som omgärdas av mur och staket. Till fastigheten hör del i garage med förråd om drygt 20 kvm. På uppfarten finns plats för två bilar och det finns även uppställningsplatser på kringliggande gator.

Fastigheten ligger i Kåbo, även kallad professorsstaden, i sydvästra delen av Uppsala med bara 2 kilometer från city, omgiven av flerfamiljshus och villor med grönskande trädgårdar och nära till Botaniska trädgården, god service, kommunikationer, skolor, universitetsinstitutioner och populära Stadsskogen, en av Uppsalas lungor med härliga rekreationsområden, sommar som vinter.

P g a den rådande pandemin sker visning med endast ett sällskap i taget och vi delar ut till den som så önskar munskydd, plasthandskar och självklart finns handsprit.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Uppsala