3 500 000 kr
VillaVilla

Den pampiga ingenjörsvillan på Liavägen 16 i Degerfors är nu till salu. En herrgårdsliknande fastighet som en gång var disponentvilla, därefter konferensgård för Järnverket och sedan vanlig bostad fram till 2015 då kommunen tog över fastigheten. Flertalet stora renoveringar har gjorts på fastigheten, nytt värmesystem, nytt tak, badrum och ytskikt. Ingenjörsvillan, Liagården eller Dallas, kärt barn har många namn, är en unik villa i samhället som ligger vackert längst bort på en återvändsgata med en parktomt om 14 578 kvm och en boyta på 380 kvm samt en biyta om 160 kvm. 17 r.o.k varav 13 sovrum, kontor och stora sociala utrymmen som allrum, matrum och vardagsrum.

Fastigheten har fantastisk potential och kan användas antingen som en familjevilla eller för att bedriva någon verksamhet. Nuvarande ägare har haft som mest 25 st personer boendes samtidigt vilket huset också har anpassats utifrån, i samband med renoveringarna vid årsskiftet 2015/2016. Nytt värmesystem har installerats, ny ackumulatortank som möjliggör brukande av varmvatten till antalet personer, nytt ventilationssystem samt brandskydd enligt Boverkets regler. Originalplanritningen gjordes också om för att kunna erbjuda fler sovrum vilket enkelt kan återställas för att framför allt få tillbaka de stora sällskapsrummen och ytorna på entréplan.
Huset har sin äldre charm bevarad när det kommer till den vackra fiskbensparketten och parkettgolven på både entré- och övre plan. Träpartier i hall och trappuppgång samt blyinfattade fönster från byggåret är även det bevarat. År 1953 gjordes en tillbyggnad på södra sidan av fastigheten och 1959 gjordes ytterligare en tillbyggnad på norra sidan, vilket är förlängningen av matsalen/vardagsrummet och den så kallade danssalen. I anslutning till detta rum byggdes också den terrass/pergola som är bebyggd intill.

Måste upplevas på plats! Kontakta mäklaren för att boka visning.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
380 m²
Biarea
160 m²
Tomtarea
1,5 ha tomt
Antal rum
17 rum
Driftkostnad
40 706 kr/år
Byggår
1947
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Liavägen 16 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 500 000 kr
Driftkostnad
40 706 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

13 999
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 77 dagar sedan, den 26 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips