Kiviks stora väg 37

Kivik, Simrishamn Se på karta

12 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
17 rum
Boarea
156 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
4 266 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
90 200 kr/år

Välkomna att kontakta mäklaren för visning/frågor innan ni på eget bevåg besöker Killegården och på detta sätt respektera de boende gästerna och att säljaren kan bedriva sin verksamhet på det sätt som de önskar på gården.

Högt beläget på fiskeläget, med utblick över såväl Östersjöns glittrande hav som äppelodlingars prakt, finner du Cilias mat&rum på Killegården. Mitt i Kivik, men samtidigt på ett lite avskilt läge med möjlighet att styra dagstempot. Utanför dörren står naturen och lockar med salta havsbad och härliga promenadstråk. Det tar endast en minut med cykel ner till hamnen samt hav och strand för ett uppfriskande morgon eller kvällsdopp.

Den kringbyggda gården härstammar från sent 1700-tal och består av tre vackra huslängor, alla gediget uppförda med välbevarade detaljer. På byggnaderna finns handslaget tegel, puts, vasstak, korsvirke, snickarglädje och spröjs. Interiört syns charmiga detaljer från förr såsom en sättugn av gjutjärn, ett infällt brännvinsskåp, djupa fönsternischer, komstadstensgolv , synliga takbjälkar och en helt intakt bakugn från förr. Husens alla rum förmedlar samma budskap; värme och harmoni.

Den frodiga trädgården som är inramad av stengärden och häckar, utgör sinnebilden av Österlensk charm. Förutom en rik och färgrik växtprakt, finns en porlande vattenkälla som har gett gården sitt namn (killen som står för källan på äldre skånska). Källan omges av en väldoftande symfoni av syren, olvon och lavendel samt vackra stenläggningar. På gården finns också en damm, där du kan fånga upp några kräftor att avnjuta till sensommarens måltider. Här håller gärna gårdens permanentboende gäster, ankorna, till. Förutom den lummiga trädgården finns en klassisk kullerstensbelagd innergård med uteplats och servering.

Sedan många år tillbaka välkomnas gäster till Killegården för andrum och avkoppling. Så fort du träder in genom grinden lämnar du vardagens stress bakom dig och får en känsla av att dygnet har fler timmar. I dagsläget erbjuder gården 10 gästrum, men för den som har en dröm om restaurang eller kafé är det mesta redan förberett. Fastigheten är godkänd som restaurang med serveringstillstånd för 30 sittande gäster inne och 100 ute samt ett kök som redan finns på plats. Om dina tankar går mer åt det kreativa hållet, finns ett fint utgångsläge för ateljé, galleri och butik. Killegården skulle också vara en utmärkt plats för rekreation och hälsa. Möjligheterna är lika stora som många på denna sagolika plats - välkommen till ett stycke paradis!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen